livet, karriären, osv

.jag 2022-03-10 12:05 (2 kommentarer)
jomen det knallar och går. ändå rätt så bra, om det nu inte är att jinxa allt. hade medarbetarsamtal med min chef igår, han är nöjd med mig, jag är nöjd med honom, jag får några nya roliga och spännande projekt att ansvara för och, tja, just nu flyter det på.

med mina kollegor går det väl lite sisådär. nu är ju inte tanken att jag ska jobba så jättemycket med dom på daglig basis, utan de ska sköta sig och mina gamla arbetsuppgifter själva. det gör de väl, men det finns ju vissa saker som stör mig och som jag tänkte kanske kunde störa mig mindre om jag bara skrev ner det och fick det ur mig.
* den som är mest rutinerad (hen som alltid vabbar) kan INTE under NÅGRA som helst omständigheter fatta ett eget beslut utan "vill bara dubbelkolla". och NOLL jävla förmåga att ta lite egna initiativ grundat på erfarenheter, utan hen knackar på och frågar "hur gör man med detta" och jag svarar att man gör såhär och såhär, varpå hen svarar "ja, det var det jag misstänkte, jag ville bara dubbelkolla". men aldrig att hen säger "stämmer det att man gör såhär och såhär" utan det ska alltid vara med facit i hand OCH GUD VAD DET STÖR MIG.

* och den nyaste kollegan är en sån som måste prata HELA TIDEN och liksom tröska varje korn ur varje substans som det finns ord för. exempel från i morse:
N: [ställer en fråga om ett projekt som hen men inte jag är involverad i].
jag: det kan jag tyvärr inte svara på för jag har aldrig [gjort det hen frågar om].
N: ja, jag tänkte att jag skulle fråga dig för det fanns ju en chans att du visste, men annars kan jag ju fråga [projektledaren] direkt.
jag: jamen gör det, så får du rätt information från början, frågar du mig så blir det bara gissningar.
N: jamen då gör jag det, jag ville inte störa med det under [projektmöte som de precis haft] så jag tänker att jag ringer honom efteråt.
jag: det låter som en bra idé.
N: ja, eller så skickar jag ett mail...
jag: mm.
N: men jag tänkte att jag frågar dig först, för det finns ju ändå en chans att du vet svaret.
jag: mm, men ta det med [projektledaren] istället.
N: hade [ständiga vab-kollegan] varit här hade jag ju kunnat fråga honom.
jag: mm.
N: jag har för mig att han har visat mig detta en gång, men jag skrev ju dumt nog inte ner hur man gjorde.
jag: [säger inget mer]
N: och det ångrar jag ju bittert nu, för i så fall hade jag ju kunnat kolla i mina anteckningar.
jag: mm.

ja, och sådär håller det på. exakt HELA TIDEN. om ALLTING. och jag orkar liksom inte med det, orkar inte med samtal som till 99 % bara är utfyllnad. problemet är att när jag försöker skapa lite, som jag tycker är, rimlig distans till folk så verkar effekten bli den motsatta, de blir ännu mer efterhängsna och klängiga och jag blir ALDRIG av med dom. vet inte vad jag gör för fel, men något är det uppenbarligen i det sociala spelet som jag inte riktigt behärskar.

Tinto

Svara med en motfråga. ”Vad tror du själv?” typ.

2022-03-21 18:48:42

wudhszgenb

Hi there!

2022-03-23 14:46:24


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 746
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.