pausar lite

.jag 2021-11-30 11:20 (inga kommentarer)
det snöar. jag tar en paus från vad-det-nu-var-jag-höll-på-med innan jag avbröt det för ett teamsmöte med några höjdare. nu är jag lite urladdad, som alltid efter möten med höjdare där jag inte riktigt vet vad som förväntas av mig. den här gången kom jag lindrigt undan för jag blev varken ombedd att leda mötet eller ta anteckningar, vilket annars är mina vanliga roller, oftast både och.

jag hade samtalet med E angående tjänsten han sökt och det gick bra i den bemärkelsen att han i alla fall inte blev sur, åtminstone inte så jag märkte det. och snart är jag förhoppningsvis i hamn med rekryteringen, fattas bara en underskrift...som jag hoppas kommer idag.
jag blev ännu mer övertygad om att det var rätt beslut att det inte är dags för honom att "växa in i en ny roll" än, för häromdagen gav jag honom ett dokument som jag bad honom läsa igenom och komma med synpunkter på. och istället för att då läsa hela och göra någon slags sammanfattning så kom han och knackade på och ville diskutera efterhand som frågorna dök upp, vilket innebar att jag fick avbryta mig tre-fyra gånger och till slut be honom att återkomma när han läst igenom hela för jag har inte tiiiiiiiiiid. vissa grejer tycker man ju är självklara men uppenbarligen inte.

ja, vad händer annars? det snöar, winter is coming och jag tycker inte om det. mr S harvar på med sitt nya jobb och lite halvknackigt mående. det är en balansgång. igår bad jag honom vänligt att inte ställa sin bil så långt ut på gårdsplanen för då blir det svårt för mig att vända min bil, men då var det som att jag sågade honom jäms med fotknölarna. han är disträ, glömmer saker men jag får inte påminna för då blir han deppig över att han inte kommer ihåg. och så har vi den gamla favoriten i repris, städningen, ordningen, eller bristen på densamma. okej, jag har släppt mycket, orkar inte bråka hela tiden, men någonstans får man väl ändå dra gränsen för hur mycket bra-att-ha-saker det är rimligt att samla på sig utan att det börjar gränsa till hoarding. det är trasiga adventsljusstakar, ickefungerande vattenkokare, allsköns gamla grejer som ska plockas reservdelar från eller lagas någon gång i en oklar framtid när mr S plötsligt ska få oceaner av tid till sitt förfogande. det kommer ju aldrig att ske, han är ju redan nu superstressad över att hinna med jobb och typ helt vardagliga saker som att betala räkningar och dammsuga. varje grej som är utöver äta-jobba-sova (som inte inkluderar att sitta med telefonen i timmar på youtube, trots det påstår han att han "nästan inte lägger nån tid alls" på det) blir ett jobbigt projekt som fyller på stressbägaren.

men skulle jag ta upp nödvändigheten i detta så är det givna svaret från mr S att "detta är en resurs" och så ska jag i den kontexten framstå som någon slags slit-och-släng-personlighet, vilket jag verkligen inte är, medan han i sin tur framstår som ansvarstagande och miljömedveten. men nu känner jag att det får finnas en balans mellan mitt välbefinnande och hushållande med resurser. han kommer aldrig att laga den trasiga adventsljusstaken, den blir bara ytterligare en symbol för allt som han inte hinner med och som stressar honom. SLÄNG SKITEN, säger jag.

ja, men i övrigt är det väl...rätt bra? ikväll skulle jag iväg på en aktivitet men den blev inställd på grund av snön, så nu ser jag fram mot en kväll framför brasan. kanske ska jag kolla färdigt på the squid game (sist i världen?), dricka te, mysa i soffan, gå och lägga mig tidigt. så hoppas jag det blir.Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 750
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.