och vidare i karriären

.jag 2021-11-25 19:33 (1 kommentar)
sitter på en tråkig zoomföreläsning angående mitt föreningsuppdrag, än så länge är det inget jag inte redan hört till leda så jag pysslar med lite annat under tiden.
det är till 99 % klart angående anställningen och jag känner mig pepp. idag skrev jag befattningsbeskrivning för denna tjänst, och bara lyfte bort allt som rör mina gamla arbetsuppgifter från min egen och lade in i den nya. och det ska bli SÅ skönt att slippa ha det yttersta ansvaret och alltid vara den som fixar och råddar med allt så fort någonting fallerar, vilket det ju gör med jämna mellanrum. sen såklart att det inte kommer att gå i en handvändning, det finns ju en startsträcka med upplärning och så vidare. men tids nog så.

jag ville lägga över personalansvaret för assistenterna också, men då tyckte min högsta chef att vi kunde vänta med den delen till 2023 så att den nya hinner bli lite varm i kläderna först. och ja, det känns ju rimligt, fast först fick jag (förstås!) lite noja och tänkte att nu tycker dom väl inte att jag har gjort det bra. blir så trött på mig själv för jag vill ju inte ens HA det där personalansvaret, så kul är det ju inte, men ändå får jag en liten klump i magen när jag ser det uttalat i text. jag VET att jag gör ett bra jobb och nu ska jag ju dessutom lyftas upp ett steg och bli chef över den som är chef över mitt (snart fd) team. så helt kass kan jag väl ändå inte vara. plus att jag ska få huvudansvar för ett nytt område i koncernen, och det ger dom väl inte heller bort till nån halvt hjärndöd planta.

jaha, så det går väl ändå rätt så bra med den så kallade karriären. nu har jag ju visserligen jobbat sjukt länge på samma ställe, men tycker ändå det är rätt bra jobbat med tanke på att jag inte ens var fast anställd de första åtta åren eller vad det nu var. och jag har sannerligen inte åkt på någon räkmacka, herregud vad jag har fått slita och vässa armbågarna och hålla mig framme och roffa åt mig arbetsuppgifter och ansvarsområden under dessa år. det är väl lite därför som jag blir provocerad av att E sökte den här tjänsten "för att han kände sig mogen att växa in i en ny roll". nu var tanken att jag skulle ha den diskussionen med honom idag, men idag vabbade han så det får bli imorgon även om jag rent principiellt ogillar att överlämna dåliga besked på en fredag. men bättre att jag berättar för honom än att han får höra det på omvägar så nu får det bli som det blir.

i helgen är det hundkurs både lördag och söndag, men sen börjar det faktiskt lugna ner sig. denna höst har varit för jävlig, men jag kan ju inte skylla på någon annan än mig själv. och föreningsdjävulen som sitter på axeln och piskar på. men, ja. man kommer ju förhoppningsvis inte att dö uttråkad i alla fall.

wjrjd1rgpz

Hi there!

2022-03-23 14:46:27


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 746
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.