på andra sidan

.jag 2021-10-11 14:48 (inga kommentarer)
jamen nu känns det väl ändå lite bättre? jävelrevisionen var som sagt inte kul. men utfallet blev i alla fall inte fullt så illa som vi först befarade. vi klarade oss undan, inte helt och hållet, men ändå till viss del med blotta förskräckelsen. och inget av det var mitt fel. jag hade gjort mitt, det var andra som inte hade gjort sitt. och vi fick oss en tankeställare, och jag tror till och med att det kan komma att bli lite mer lättrott för mig framöver. eftersom min roll har varit att driva frågor och folk inte har gjort det de ska så har det varit ganska tröstlöst och tungjobbat. piskan har knappt känts och moroten har inte smakat något. men nu tvingas alla att samarbeta och den nya produktionschefen som har tagit över efter pucko-P är MED mig och inte mot mig som han var. så det blir kanske bra.

och nu har jag precis haft möte med en kollega i ett av våra utländska bolag och hon har vänt sig till mig eftersom vår gemensamma chef hade sagt att jag var den person som var allra bäst lämpad att hjälpa till att starta och driva ett stort projekt som de ska genomföra i den kommande treårsperioden. mm, det där kändes väl fint. och så har jag fått klartecken att rekrytera en utvecklingsingenjör till mitt team och istället för att behöva göra allt grovjobb själv så sköter en rekryteringsfirma den biten. ja, det är väl så alla andra har haft det alltid, men så har det alltså inte varit för mig.

så nu leker livet lite igen. vad som återstår är att reda upp den stora knuten i föreningslivet. problemet är ju ett gäng gnälliga gubbar varav en har valts in i styrelsen. och jag vet inte, hade jag varit han och fått så många mot mig så hade jag nog backat ur detta eller åtminstone hållt minimal profil fram till årsmötet. men han? nä, nu är det plötsligt synd om honom för att han har fått "en massa påhopp". det här med orsak och verkan känns inte riktigt som hans starka sida. så nu ska först problemet lösas INOM styrelsen innan en enad styrelse kan ta itu med problemet UTANFÖR styrelsen. suck, suck. kan ingen bara be dessa gubbar dra något gammalt över sig? sen verkar ju förbundet i sig otroligt tandlöst i såna här frågor, ingen vill att det ska bli ett disciplinärende "för ett sådant kan ta flera år". varför, kan man ju verkligen undra? men det sitter väl bara en massa sega och förändringsobenägna gubbar där också, misstänker jag.

jaja. nu har jag jobbat klart för idag. ska åka hem, gå ut i solen med hundarna, sen ligga i soffan och läsa resten av kvällen. om jag inte lyckas lura mr S att börja titta på den här "squid game" som tydligen alla i hela världen utom vi har sett. vi får väl se.


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 746
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.