saker som skaver lite

.jag 2021-10-05 06:26 (inga kommentarer)
dag ett av två av jävelrevision är avklarad och det gick INTE bra. kände mig helt knäckt efter gårdagen, det kändes verkligen inte som att jag gör ett bra jobb fastän jag ändå VET att jag gör ett bra jobb. när jag rannsakar mig själv så: nä, det är faktiskt inte mina insatser som det stupar på. sedan jag fick min nuvarande tjänst 2015 så har mitt jobb - känns det som - rätt mycket bestått av att tjata på andra för att de ska göra de arbetsuppgifter vi bestämt ska göras och i de system som vi har att tillgå, samt att kolla att saker verkligen blev gjorda på det sätt vi bestämt, vilket är långtifrån alltid, och så får man ta ett varv till och ofta ännu ett. det har bitvis varit otroligt otacksamt och droppen kom nog när jag tog upp vissa saker som inte fungerar till diskussion. tidigare var det pucko-P som ansvarade för att se till att detta blev gjort och sedan han slutade har väl ansvarsfrågan hängt lite i luften. men det fungerade inte särskilt bra ens på pucko-P:s tid och då gick vår VD in och styrde upp en kontrollfunktion och när pucko-P slutade så låg liksom ansvaret lite outtalat på honom, men sen släppte han väl det och förlitade sig på att den personal som ansvaret är delegerat till skötte sina jobb, men det gjorde de inte och då tog jag upp det till diskussion på ett enligt mig ganska öppet sätt, "hur tycker vi att xxx fungerar?" och så var det väl till slut någon som svarade att njaa, sådär, eftersom det saknades nödvändig dokumentation, ergo att det OBVIOUSLY inte fungerade, och jag ville då diskutera varför men det var väl en öm tå att trampa på för vår VD snäste då att "då kan ju du ta över ansvaret för det". det hade jag inte en tanke på utan jag fortsatte att försöka driva diskussionen mot rotorsaksanalys, och fick då höra att "ingenting blev bättre av att jag satt där och mästrade". nähä men tack för den. där och då kände jag att nu är det fan SLUT med att kratta manegen och rädda folks skinn. jag har väl lite satt en ära i att vi ska klara de här återkommande jävelrevisionerna för det är ju lite ett kvitto på att jag sköter mitt jobb. men jag är ju faktiskt inte ENSAM om att sköta detta företag, det finns uttalade ansvarsfördelningar och det kan ju omöjligt ingå i min roll att jag ska vara som en jävla morsa för alla andra. så i år tog jag medvetet ett steg tillbaka. och då gick det inte särskilt bra, och förhoppningsvis blir det ett wake up call för alla andra och kanske får det jag säger lite mer bäring i fortsättningen?

sen är det ju inte KUL. för på något sätt är man och vill man ju ändå vara en duktig flicka och det är ju inte roligt att man får sånt här svart på vitt. men samtidigt vill jag inte att allt ska bygga på att alla halvfuskar sig fram och att man måste dra en lättnadens suck över att någon missade att kolla just det här. det är ett systemfel som började byggas långt innan min tid, jag har ändå gjort stora förändringar till det bättre, rom byggdes inte på en dag men jag kan faktiskt inte bygga rom alldeles ensam.

så idag fortsätter jävelrevision dag två och sedan ska vi få vår slutgiltiga dom eller vad man nu ska kalla det, och sen får vi börja rätta in oss i ledet.

i kväll ska vi, styrelsen i föreningen, åka till "en neutral plats" och träffa två konflikthanterare. det är inte som att jag ser fram mot det efter två långa dagars mangling på jobbet, men det ska ju göras. det är bara att bita ihop, köra på. lite till, bara orka lite till.

Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 746
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.