Akuten och lunginflammation

Lisasan 2021-08-19 13:58 (inga kommentarer)
Vaknade i förrgår med feber för andra gången på över 20 år. Första gången var för några veckor sedan efter andra covid-sprutan. Ringde onkologen och pratade med en sköterska som rådgjorde med läkare. Tyvärr fanns ingen plats på onkologen just då, så jag blev ombedd att åka till akuten snarast. Beställde således en sjuktransport och kom dit före 11 på förmiddagen.

Fick komma in direkt på ett rum när jag kom till akuten. Sköterskan som tog emot kände igen mig sedan senaste besöket i midsommarveckan. Blev väldigt väl omhändertagen av snälla sköterskor och trevlig läkare. Det tog många timmar, provtagning, lungröntgen, syremätningar och dividerande läkare emellan. Det visade sig vara lunginflammation, ett infiltrat syntes på röntgen. Sänkan var 110 och det är ju inte lite det. Läkaren ville egentligen att jag skulle bli inlagd, men jag ville verkligen inte det. Allt slutade med att jag fick åka hem på kvällen med recept på stark bredspektrum-antibiotika och förhållningsorder om att vila.

Så, ännu en svår infektion. Jag är nu hemma och vilar mig frisk, så gott det går. Förhoppningen är att jag ska vara frisk nog att få en omgång cellgifter till nästa vecka. Jag är lite tveksam om det verkligen går, men det är bara att vänta, vila och se hur proverna ser ut om en vecka.

Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2001-08-09
Antal texter
656
Övrigt
Valspråk

Sing while you may