ledig

.jag 2021-04-01 15:11 (2 kommentarer)
det är skärtorsdag. jag är ledig. det känns som att det var evigheter sedan sist, fast jag var ju ledig mellan jul och trettonhelg. men det känns extremt avlägset.

mr S tackade till slut ja till jobbet här i byn, vilket är bra för honom och för oss. och då menar jag inte bara ekonomiskt, utan snarare att det är påfrestande att ha någon som går och drar hemma hela dagarna utan att för den saken skull få speciellt mycket gjort. plus att när jag kommer hem från jobbet är jag ofta rätt trött, kanske inte fysiskt, men mentalt. då vill jag ta med hundarna på en promenad, varva ner, kanske läsa en bok eller i alla fall bara ta det lugnt. INTE bli mött av någon som inte gjort annat än suttit och kollat på nyheter och youtubeklipp och som vill diskutera händelseutvecklingen i mellanöstern eller visa ett evighetslångt klipp på temat bloopers of the year, alternativt beklaga sig över inkompetensen inom arbetsförmedlingen. han bubblar av uppdämt socialt behov och jag har lust att skrika MEN KAN JAG FÅ TA AV MIG SKORNA FÖRST? fast det gör jag ju inte. i alla fall inte varje dag.

men nu börjar en ny era, det ska bli skönt. på mitt jobb är det...rörigt. jag jobbar mycket, har många bollar i luften och det är allmänt rätt så tufft. mitt lilla team funkar bra, men alla är väldigt gröna så det är svårt att få någon arbetsro för det är hela tiden frågor som ska besvaras och saker man måste visa. men stämningen är bra och det funkar bättre än jag trodde när jag fick veta att jag skulle få en trainee från ett av de utländska bolagen som ersättare för M. nojade över att man då måste prata en massa engelska, men det går bra och det är ju faktiskt nyttigt. har ju lätt i att fastna i att jag inte vill prata för att jag tycker jag är så dålig på engelska, och det är ju inte tankar som gör att man blir bättre direkt. nu är jag ju mer eller mindre tvungen och det flyter på bättre och bättre måste jag ändå säga.

och produktionsgänget är inne i ett bra flow nu, det funkar bra med R som ny produktionschef och ingen saknar pucko-P det minsta. själv har jag fått en ny kollega i ett annat bolag och vi jobbar så himla bra ihop i ett par projekt som vi driver. så på det hela taget har jag det bra, fast det är slitigt. så en ledig dag var faktiskt ganska välkommen. igår var vädret ljuvligt, men då jobbade jag 12 timmar och kom hem och var trött. idag när jag är ledig så öser regnet ner. men det är rätt mysigt att sitta inne och slappa också.

stretar på med mina hundkurser på fritiden och det är nästan bara roligt. generellt, no jinx och allt sånt där, men blir klimakteriet inte värre än så här så ska jag sannerligen inte klaga. har haft det lite jobbigt med dålig sömn, inte bara på grund av svettningar utan i största allmänhet, men det börjar bli lite bättre nu. och det är SÅ SKÖNT att slippa alla dessa hormonrelaterade svängningar. känner mig stabilare i humöret än någonsin, eller alltså det är ju inte som att jag aldrig blir irriterad, men det har andra (konkreta) orsaker än kopplat till var jag råkar befinna mig i menscykeln. NO JINX OCH SÅ VIDARE.

nu ska jag plantera om tomater och läsa. glad påsk alla hypodeaner :)

Sysop

Glad påsk!

2021-04-01 16:05:49

Tinto

Glad påsk till dig också!

2021-04-03 03:10:43


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 718
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.