ny vecka, nya tag

.jag 2018-09-04 07:09 (2 kommentarer)
helgen kom och gick med barnpassning och valpkurs, det gick i ett och när söndagskvällen kom var både jag och mr S dödströtta fastän det ändå hade gått bra med barnen; de är ju rätt så självgående nuförtiden. igår när mr S kom hem från jobbet så klagade han över att han kände sig febrig och tre timmar senare hade han en fullt utblommad förkylning. så nu är det väl bara att räkna ner tills jag själv blir drabbad, suck.
annars hade jag en rätt bra dag på jobbet igår, efter en inledande minst sagt kaotisk morgon fick jag för en gångs skull sitta ifred och jobba fokuserat med en enda grej resten av dagen. det vet jag inte när det hände senast, men det gjorde ju inte direkt ont. den sopiga sommarjobbaren jobbade sin sista dag i fredags så nu slipper jag bekymra mig om honom. han varken tömde sitt rum annat än på sånt som var rent personligt, han orkade inte ens bemöda sig med att stänga av sin dator innan han gick. inte för att jag vill vara en sån som skakar på huvudet och förfasar mig över dagens ungdom, ändå är det ungefär det jag gör även om jag vet att alla inte är såna. men ändå? jag kan inte minnas att någon någonsin liksom har behövt fostra mig på en arbetsplats när jag var ung, man har väl gjort som man blivit tillsagd och/eller gjort som de andra har gjort. men jag vet inte hur många samtal jag har haft med den här sommarjobbaren om hur man uppför sig på en arbetsplats, vad som ska göras under dagen, vad som ska vara klart innan man går hem och såna saker. absolut inga orimligheter och om någon skulle ha haft ETT sånt samtal med mig så hade jag väl lagt manken till SOM FAN, men han bara ler och säger att han ska bättra sig och sen har jag ändå mötts av lampor som är tända och utrustning som inte är rengjord och bänkar som inte är tömda och prover som inte är förberedda och såna saker. och så har vi haft nya samtal där jag har varit extremt tydlig med att det här är sånt som ingår i arbetsuppgifterna och att jag förväntar mig att han sköter sina arbetsuppgifter, han nickar och ler och håller med och lovar att skärpa sig men efter några dagar har han ändå betett sig som att det är fria aktiviteter. tröttsamt. men det här var en paniklösning när min f d assistent sa upp sig mitt i högsäsongen så det fanns inte direkt tid och möjlighet att välja och vraka utan vi prioriterade någon som kunde börja direkt. och med tanke på dom stolpskott som har jobbat här förr om åren så tänker jag inte ens BRY mig. och snart slipper jag förhoppningsvis den här delen av mitt jobb.

dessutom har jag fått så mycket cred för hur jag har jobbat med den här stora reklamationen som vi har haft; snabb, professionell, kompetent, lösningsfokuserad är ord som använts om mig från hög nivå i organisationen. skryt, skryt, men överlag är mina nya chefer otroligt mycket bättre på feedback än min gamla. där fick man liksom gå och suga på 2012 års beröm i flera år. det är inget personligt, han är helt enkelt inte den verbala typen och även om jag VET att han generellt tycker att jag gör ett bra jobb så är det ju ändå lite kul att få höra det oftare än typ en gång vart tredje år. speciellt som man har jobbat som en gnu för att lösa omöjliga uppgifter på ingen tid alls.


idag är det dags för valpkurs igen. i vår klubb får man som instruktör gå en kurs gratis varje år, så det passade jag ju på att utnyttja även om jag redan hade anmält till en valpkurs för en instruktör som jag tränat bruks för på grannklubben. nu har jag varit en gång på vardera stället och det är som natt och dag, tyvärr inte till min egen klubbs fördel i det här fallet. så kasst upplägg där det mest verkar handla om att de (rätt så kassa) instruktörerna ska få visa upp sina egna (rätt så kassa) hundar och prata om sig själva i evigheter. nu spelar det ju inte mig någon roll SÅ, men jag kan ju inte låta bli att reta mig. jag menar, om det här hade varit min första valp och jag var på min första valpkurs så hade jag väl inte velat att hälften av tiden skulle gå åt till att en instruktör ska visa en tävlingsmässig inkallning på sin egen hund och stå och gaffla om att den inte kunde få 10 poäng på tävling eftersom den satte sig snett och så göra om det hundra gånger, då vill man väl ha hjälp med att träna inkallning på sin egen hund? ja, men så blir det lite känsligt för jag hade ju verkligen inte velat att någon annan instruktör gick kurs för mig och sedan lade sig i mina kursupplägg. så min plan är bara att hålla låg profil och sköta mitt, men det är svårt eftersom mycket av det som sägs och görs är så dumt. men det blir kanske bättre med tiden. som tur är har jag ju den andra kursen, den hade jag väl ut ungefär 100 % mer av trots att vi var nästan dubbelt så många deltagare. jaja, stumpen verkar i alla fall tycka det är kul och har - just nu åtminstone - hyfsat lätt för att fokusera, så det är ju åtminstone en bra början. nu ska jag harva vidare i mina högar.




Tinto

Haha, jag har väl fördomar, men även om du skrivit hen hela tiden om sommarjobbaren hade jag tytt det till han. 😂

2018-09-05 21:41:26

.jag

@Tinto hahaha, det har jag inte ens tänkt på...eller så var det mitt undermedvetna som tänkte att nu när HAN har slutat så spelar det ingen roll :)

2018-09-06 05:31:55


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.