Så här i september

Jazzie 2017-09-08 23:05 (1 kommentar)
Bihålorna slog undan benen på mig i ett par dagar med sprängande huvudvärk. Men nu är det bara lite hosta kvar och jag känner mig rätt pigg. Ute står bastun, godkänd och klar av sotaren. Men jag får hålla mig en dag till eller så innan vi inviger den. Jag kan nästan inte vänta.

Vi fick ok från skolan att vara lediga en vecka i början av oktober. Då packar vi väskorna och drar söder ut. Ska bli så härligt. På resebolaget räknar de så vänligt ner dagarna till avresa. Det blir lite som dan-före-dan-för-dan-räkningen man kunde hålla på med som barn inför julafton.

Hemma kör jag operation Utrensning.
Det är en lång och dryg operation. Lite i taget sorterar jag ut, sorterar jag bort. Säljer, skänker och slänger. Jag måste få lite plats. Jag blir galen av alla grejer. De är överallt. Precis överallt. Ungarna har så jäkla mycket små-plock att de inte ens hittar något att leka med.

Idag hittade jag en skatt-låda. Fylld med i huvudsak Grodans små skatter. Jag gick stenhårt på den.
Det kastades flaskkorkar, godispapper, trasiga använda plåster, små stenar, trasiga gem, skruv, mutter, metallbricka, trasig hårsnodd, trasiga plastprylar som inte ens gick att avgöra vad de en gång varit, små pärlor, bitar av sugrör.
Jag kastade inte allt i lådan. Han fick behålla stenar som inte var grå, en nyckepiga, en liten smyckesängel, kulor, dankar och en femtioöring.

Just nu samlar jag pärlhalsband. Alla vi hittar ska läggas i en påse. Motiveringen varför vartenda halsband ska bort är för att de ändå bara vill skapa nya. Hade vi haft ont om pärlor hade jag klippt sönder dem och så hade de fått börjat om från början. Men vi har pärlor i mängder. Det har varit en populär present att ge i många år nu.
En dag, när barnen blivit stora ska jag samla ihop alla pärlor och passa vidare till någon eller några som ska börja sitt pärlande.

Är det bara jag som tycker att sommaren flög bort väldigt fort? Eller är det så här varje år? Det känns som om vi har kommit halvvägs genom hösten, men den har ju faktiskt bara börjat. Oroar mig lite för att det ska vara som den där arbetsveckan då man hela tiden ligger en dag före. Tror att det är torsdag när det bara är onsdag. Det blir alltid en lång vecka såna veckor.

Så antar att det blir bra med en solvecka i början av oktober. Och ett höstlov i slutet av samma månad. Det kanske kan få balans på tiden.

Pocksigen?

Sommaren flög, var kall och för lite solig och jag gör samma med pärlhalsbanden. Några har jag redan klippt, andra ligger på vänt. Många, många... Lycka till med ultraljudet, är förhoppningsvis bara ärrvävnad. Kram!

2017-09-29 14:50:07


Info
Namn
Jazz
Född
-
Hemstad
Stockholm
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-12-27
Antal texter
1 076
Övrigt
Jag fyller 43 år 2018.
Har två barn. Sambon blev Man när prästen vigde oss.

Vi bor halvvägs ut på landet. Bland åkrar, ängar och grusvägar.

De senaste 4 åren har livet gett oss prövningar som fått mig att ompröva vad som är viktigt i livet.
Det har gjort mig lite mer ödmjuk till tid, plats och rum. Gett mig nya perspektiv om vad som är viktigt.
Men det har också gjort mig rädd.
Jag väntar på nästa käftsmäll och tror att om vi planerar framåt i tiden så är det som att be om dåliga nyheter.

Allt får mig att sakta ändras. Till något bättre? Förmodligen inte. Men till något lite annat.
Valspråk

Face it... jag är den jag är vare sig jag vill det eller inte