dagarna går

.jag 2017-07-06 08:40 (2 kommentarer)
dagarna går och jag längtar efter semester. de senaste dagarna har jag jobbat som ett as, med helt andra saker än vad jag planerat, vilket innebär att jag ligger back med ett projekt. och nästa vecka ska min assistent ha semester, så då lär jag ju inte hinna jobba med det projektet. alltså: vad jag inte gillar sånt här. och det här jag har fått lägga tid på de senaste dagarna har varit en SOPPA från början till slut, som verkligen inte hade behövt bli en sån soppa om bara folk hade kunnat tänka lite utanför sin egen snäva världsbild. men det är precis som att folk tror att saker upphör att existera bara för att det har lämnat deras skrivbord. och okej, alla kanske inte har hela bilden eller förmåga att föreställa sig den. men det här handlade om en av mina arbetsuppgifter, en liten detalj men det är BARA jag som gör den lilla detaljen innan jag lämnar ärendet vidare till nästa person i flödet. denna person gjorde tidigare denna detalj, men så bestämdes det att det av olika skäl var bättre om jag gjorde det och så har det varit i flera år nu. men i alla fall, personen efter mig i flödet vet ju om både att det här ska göras och att det är jag som gör det, om inte annat så blir hen påmind om det för vi pratar om det här kanske...en gång i veckan i snitt? så det är ju inget som görs i det dolda eller så.

nu ska helt plötsligt den där detaljen utföras på ett helt nytt sätt, och ingen har talat om det för mig, så okeeeej? så helt plötsligt blev det fel, men det var ju verkligen inte mitt fel och så var det någon överordnad som skällde på personen som kommer efter mig i flödet och menade på att hen (som varit delaktig i det här projektet som berör förändringen) borde ju ha informerat alla berörda, och den här personen blev skitsur och menade på att hen kan väl inte ha koll på alla som är involverade. nä, men nu gällde det ju EN person som skulle ha information om EN detalj, men det var tydligen för svårt? ja, i alla fall så blev det världens dominoeffekt av detta och så har jag och den här andra personen försökt att reda ut vad som hänt. och den här andra personen är fan i mig dummare än tåget i vissa avseenden. jag kan ju inte alla detaljer i hens jobb, men kommer jag med ett förslag, "kan vi kanske göra så här"? så säger hen nej, det går inte. och sen går det typ två dagar och sen kommer hen "nu vet jag hur vi ska göra för att lösa det här" och så är det exakt det jag föreslagit? t-r-ö-t-t-s-a-m-t är bara förnamnet.

men ja. det är som vanligt bara att bita ihop. än är det för tidigt att börja räkna ner till semestern, jag ska först överleva den här veckan, sedan åtta arbetsdagar utan assistent men sen börjar det närma sig.

Tinto

Det förundrar mig ofta hur det kan gå till i näringslivet. (Jobbat i skolor hela arbetslivet.) Älsklingens berättelser om hur det gick till på hans arbetsplats t ex. Och dina... det är nog bra att du inte berättar var du jobbar! Nå, håll ut, tänk så du ska njuta av ledigheten när den väl kommer!

2017-07-06 15:54:58

.jag

@Tinto: tillverkningsindustrin i sanning en värld för sig. ibland tänker jag "vilken tur att jag inte jobbar med människor, att man bara kan stänga dörren och gå härifrån utan att bry sig". ibland undrar jag om det är det som är grejen - att folk generellt tänker så, att de inte behöver bry sig "eftersom de inte jobbar med människor". fast man jobbar ju MED människor lik förbannat? hm, ja, svår fråga.

2017-07-07 11:24:42


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.