come along with me

.jag 2017-06-20 10:07 (1 kommentar)
jaha, nu händer det visst grejer på jobbet. IGEN. en ny omorganisation är under uppseglande. IGEN. man blir så trött även om jag hoppas att den här blir till det bättre. och jag ska väl i och för sig inte klaga för jag har inte varit speciellt drabbad av tidigare omorganisationer utan haft min lilla plats och en och samma chef i en massa år. men nu ska det tydligen bli ändring på det. som det verkar ska jag, produktionsledaren och en till bilda en ny grupp där jag och den andre ska rapportera till produktionsledaren i allt som har med min gamla tjänst att göra (och för att förtydliga - jag har alltså en kombinerad tjänst som delvis består av mina gamla arbetsuppgifter, som jag sköter med hjälp av en assistent, plus en del nya ansvarsområden som det är tänkt att jag ska sköta på övrig tid, vilket är SKITSVÅRT nu när det är högsäsong och jag dessutom ska täcka upp för min utbrända kollega). vem jag ska rapportera till för min nya tjänst är väl mer oklart i dagsläget. kanske blir det min nuvarande chef, kanske min mentor. men ja, den biten spelar nog inte så himla stor roll, värre är det med den andra. för vår produktionsledare är visserligen en väldigt hygglig prick, positiv och trevlig och lätt att samarbeta med, men han är SÅ rörig och oorganiserad och glömsk att man nästan tror att han driver med en ibland. fördelen med att jobba med honom är att han är lätt att få med sig. säger jag "nu måste vi göra så här" och det bara finns en anledning, nästan vilken som helst, ja då blir det så. vilket innebär att jag i framtiden bör kunna få loss lite mer resurser till att kunna styra upp saker och dra igång projekt utan att nödvändigtvis behöva dra hela lasset själv jämt. nackdelen är då att jag hela tiden måste ha koll på saker jag lämnar över, följa upp, se till att det blir gjort, och det tar en del tid och resurser och skapar lite irritation. det går liksom inte att släppa något och tro att "nu fixar han det", utan man får hela tiden vara där och kolla upp och påminna och tjata.

men ja, det blir förhoppningsvis bra vad det lider. igår var för övrigt en riktig skitdag. för ett tag sen skulle jag och två till, vi kan kalla dom för X och Y, försöka få ihop ett projektmöte kring en grej men det visade sig vara OMÖJLIGT och fick skjutas upp gång på gång för alltid var det någon som inte kunde eller så kom det något annat och mer akut emellan. sen skulle jag och X jobba med en grej som lite tangerade det andra projektet, och då bestämde vi lite på stående fot att vi skulle beta av de där punkterna i det andra projektmötet när vi ändå höll på. och sen berättade X det för Y och förklarade varför och hur det var tänkt och Y sade sig förstå detta. men sedan kom vår chef och sa att Y hade kommit och känt sig exkluderad ur projektet. och ja, det kan jag (förstås!) förstå, så jag tog ett snack med Y och förklarade att det absolut inte var meningen att exkludera någon ur projektet, utan att vi tagit det där mötet på stående fot berodde ENBART på att det hade varit så himla svårt att hitta en tid som passade och när vi ändå höll på med ungefär samma grejer så. och Y sade sig (igen) förstå detta. och sedan började vi vårt projektmöte, och det var väl HELVETE vad tjurigt och strävt allting var. ja, sen var vi klara för dagen och jag sa "jaha, var vi klara då eller"? och då sa Y "jag vet inte, skulle vi inte jobba med [det som X och jag gjorde klart på det projektmötet där Y inte var med]?". och jag svarade att nä, det behövs ju inte för det gjorde ju X och jag förra mötet. "jamen det är inte godkänt", påstod Y och jag undrade hur hen menade. "det är inte godkänt om inte alla är med", påstod hen, och jag bara "eh, jo?" och Y: "nej, det är det inte" och då fick jag säga att "alltså, det finns ingenting reglerat hur många man ska vara på de där mötena, utan det bestämmer man själv så länge man uppfyller det och det villkoret, och det gjorde vi". och var det surt innan så sjönk väl pH till MINUS nu. alltså, jag blir så trött.

ja, sen var det bara att ladda om för ett nytt möte, och efter det så var det dags för ett annat projektmöte, där både X och Y och några till ingick. till detta möte hade X och Y varsin uppgift som de skulle ha gjort, och hade de det? SÅKLART INTE. de hade inte med sig föregående protokoll, de hade inte ens läst föregående protokoll, så halva projektmötet handlade om vad som avhandlats förra gången och så skulle allting upprepas igen, och sen började Y prata om en helt annan grej som inte alls hörde dit.
och så slutade det med att jag fick säga ifrån att när jag kallar till och håller i möten och driver projekt så förväntar jag mig att folk kommer förberedda. att de ska ha läst igenom anteckningar och protokoll innan och ha gjort de uppgifter de blivit tilldelade, och att de ska hålla sig till agendan. sen kan det ju alltid hända grejer som gör att tidsplaner spricker eller att man kommer in på sidospår, men kan väl inte komma till ett möte som ett tomt blad och bara förvänta sig att bli uppdaterad, lite eget ansvar får man faktiskt ta också. jaha, och ni kan ju gissa hur populärt DET var?

så SUCK vad tröttsamt det här kan vara. jag behöver semester, men det är en hel månad kvar till dess. men nåja, det är ju i alla fall midsommar på fredag. en extra ledig dag säger man ju inte nej till.

Tinto

För mig som alltid jobbat i skolan är det intressant och lite märkligt att höra hur det går till i näringslivet. Jag vet ju inte vad det är ni gör egentligen, men det verkar ju fungera trots allt trassel för ni har ju inte fått slå igen! Jag minns att jag också var lite konfunderad när Älsklingen berättade hur det gick till ibland på hans arbetsplats! Förstår att du kommer att njuta av ledigheten!

2017-06-20 23:07:07


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.