trött

.jag 2017-04-11 08:07 (3 kommentarer)
trött, tröttare, .jag. ungefär så. det är kaotiskt på jobbet, som vanligt så här års är det väl fast ändå inte för vi har ny personal PLUS att vi håller på att starta upp en ny produktionslinje. med allt vad det innebär av trilskande teknik och konstruktörer och elektriker och programmerare och gud vet vilka som mer är inblandade, men alla har det gemensamt att de inte kommer när de ska komma, deadlines verkar mer uppfattas som förslag och sen svarar de inte i telefon när man jagar dom. GAH. det är så värdelöst och alla blir stressade och stingsliga och så blir det fel och läckage och rapporter till tillsynsmyndigheter och BYRÅKRATI. jag gillar byråkrati, på riktigt. jag gillar när det är ordning och reda och att allting har sin bestämda gång och inte fixas lite ad hoc beroende på vem man är eller vem man råkar prata med. men det är ett lass att dra, det är det, i alla fall just nu.

och helgen, tja: vi åkte på picknick med EN av mr S' vänner. alla andra bangade ur precis som väntat. och den var väl okej, själva picknicken då, men den tog på krafterna och när vi åkte hem längtade jag efter att bara få tända en brasa och kura ner mig i soffan under en filt och någon repris av "sveriges mästerkock" eller liknande. men NÄHÄ, fem minuter efter att vi kommit hem så stod väl svärmor och bankade på dörren, hon hade fått ett av det som hon uppfattar som ett tokroligt infall och bestämde sig för att komma och hälsa på. alltså jag HATAR sånt. seriöst, jag gillar verkligen inte spontana besök men det hade väl varit okej om det varit någon man gillade. men svärmor: jag gillar henne verkligen inte. hon gillar dessvärre mig och artigheten sitter ju liksom i ryggraden hos mig, jag kan inte med att vara så otrevlig som jag känner att jag vill vara. fast här kände jag ändå att SÅ FAN HELLER om jag tar ansvar för att bjuda på kaffe och vara trevlig, det får faktiskt mr S göra. och det gjorde han inte, så det blev bara ett varv i trädgården och så stod vi på gårdsplanen och pratade lite och det enda jag tänkte var: ÅK HEM, ÅK HEM, ÅK HEM. och till slut gjorde hon det. och då var jag så dränerad på energi att jag inte orkade göra ett dugg mer den dagen. och på söndagen höll jag kurs i fem timmar och sen var jag så trött att jag inte orkade göra mer den dagen. fast det var ju ändå kul och givande, så det var absolut inte bortkastat. det är väl mest att jag suktar efter att BÅDE göra saker som är roliga och utmanande och utvecklande OCH få ligga på soffan och göra ingenting. det är inte riktigt balans där. men det kommer väl.

ja ja. nu ska jag i alla fall bara jobba idag och imorgon också, sen är det påsk och jag är ledig i fem dagar. torsdag och fredag ska jag gå på hundkurs med minsting, just nu är jag inte superpeppad men det kommer förhoppningsvis. hoppas bara det inte blir så långa dagar med hundra års dötid, utan gärna lite effektivitet TACK. sen är det lördag, söndag, måndag som är helt tomma. det ser jag fram mot SÅ MYCKET. nu måste jag jobba. och ikväll håller jag kurs. och imorgon måste jag jobba. men sen så: ledighet. ett så vackert ord.


(och ja, det är extremt ego att bara mala på om sig själv istället för att skriva något tänkvärt om händelserna på drottninggatan, men ja. vad finns att säga som inte redan är sagt? världen är trasig, men de flesta människor är trots allt snälla.)






Tinto

Va? Fick hon inte komma in på en kopp kaffe ens? Min svärmor och svärfar kom spatserande VARJE dag... i stort sett. Det du! (Och jag avskydde henne väl inte precis, men hade gärna fått vara i fred mer. Men det var ju inte att tänka på.)

2017-04-11 23:03:11

.jag

jag tror jag hade blivit G-A-L-E-N @Tinto. tur att inte alla är som jag :)

2017-04-12 06:26:52

Tinto

Jag blev allt galen.... men jag fick knipa igen...

2017-04-12 12:34:47


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.