here we go again

.jag 2017-03-13 07:47 (inga kommentarer)
jaha, måndag igen efter en helg som var ömsom vin, ömsom vatten. vädret var härligt, vårkänslorna flödade verkligen. i lördags skulle jag på kurs. eller rättare sagt två, eller det var i alla fall tänkt så. den ursprungliga planen var kursstart för en brukslydnadskurs som jag anmält mig och minsting till på lördagen, och på söndagen hade min klubb ordnat en inspirationsdag där det skulle komma en känd tränare och föreläsa för och ha träning med oss instruktörer. sen blev det något fel i planeringen så inspirationsdagen fick flyttas till lördagen och krockade alltså med min och minstings brukslydnad. och då valde jag att skippa kursstarten till förmån för den här kända tränaren. men alltså, det var väl bara SÅDÄR om ni frågar mig. jag är lite allergisk mot det här att det bara finns ETT sätt att göra saker på och alla andra sätt är fel. och den här tränaren hade sitt koncept och det säger jag ingenting om för det har ju alla, men i hens koncept ingick det liksom att ALLA ANDRA GJORDE FEL. och jag tycker liksom inte att jag behöver ta att någon läxar upp mig i vad jag använder för tonfall eller andra detaljer, i alla fall inte om det inte är så att jag har ett specifikt problem som jag bett om hjälp med. men har jag en träningsmetod som uppenbarligen fungerar och en hund som nästan är löjligt positiv och tycker det är jättekul att jobba, så tycker jag inte att någon behöver tala om för mig hur jag ska göra istället. sen ställde jag en specifik fråga och bad om tips för ett moment och betonade att "jag tycker inte riktigt att det fungerar att lägga ett föremål på marken eftersom min hund är så liten, han ser inte någonting som ligger 25 meter bort" och fick till svar att "ja, men om du lägger en boll på marken..." och så skulle hen visa med sin STORA hund hur förnämligt detta trick var. alltså hallå? det fattar väl vem som helst att en hund som kanske har huvudet på 80-90 centimeters höjd ser saker på ett helt annat sätt än en som bara är hälften så hög? och när jag säger att det är det som är mitt PROBLEM och att jag skulle vilja ha HJÄLP med att skapa en annan målbild än med visuell hjälp? alltså lite mer kunde man väl vänta sig av en som i det närmaste är att betrakta som en GURU i hundträningsvärlden?

jag var sur och på dåligt humör resten av dagen bara för det (alltså inte bara för att jag inte fick hjälp utan för att hela konceptet var my way or the highway), och för att alla andra verkade tycka det var så fantastiskt. och sen chattade jag med mina träningskompisar som varit på kursstarten som jag valt bort, och de hade förstås haft det FABOULOUS.

så kan det gå. men ja, man lär sig ju alltid något, om inte annat så hur man INTE vill att det ska vara.

nu stundar en ny vecka och det är...eh, hektiskt? i onsdags började min nya assistent, i torsdags kom en ny utvecklingsingenjör som ska ta över en del av M:s ärenden. men han var inte speciellt insatt i någonting. vilket jag trodde var utvecklingsavdelningens jobb att samordna, men nähä, det tyckte dom tydligen var mitt jobb så nu ska jag hålla på med produktutveckling också. samtidigt som jag sköter mina andra jobb OCH utbildar min assistent.

på onsdag kväll är det i alla fall gång två av brukslydnaden och det ser jag fram mot. och så är det kalas för lille A i helgen. saker jag inte ser fram mot är tandläkarbesök imorgon, bet sönder en tand för ett tag sen och nu ska det sättas en krona. den har varit provisoriskt lagad i några veckor och den provisoriska lagningen skaver mot kinden, plus att det isar och ilar i tanden så fort jag äter eller dricker något, så jag hoppas det blir en förbättring. efter höstens jätteinflammation med tillhörande rotfyllning och penicillinkur känner jag mig på något sätt beyond tandläkarskräck, jag bara är. inte bekväm, snarare avstängd. det får väl gå det med. och så ska jag på mammografi idag, vilket inte heller är någon större höjdare men det går an (under förutsättning att allt är bra förstås). ja, det var väl allt, nu måste jag hetsjobba. puh.



Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.