När olyckan var framme

Lisasan 2017-03-03 14:50 (1 kommentar)
En olycka händer så lätt, och så snabbt.

Lillan trillade ner från en stol häromdagen. Och slog bakhuvudet i en skarp kant. Det gick så jäkla fort. Och blodet flöt. Jag fick lätt panik och skrek till storasyster att stänga tv'n. Sprang och hämtade handduk, och märkte att det rann blod ner på ryggen på henne. Det såg riktigt överjävligt ut.

Hade sans och balans nog att ringa 112, och fick prata med en trevlig person i luren, som pratade lugnande och proffsigt. Tydligen är det vanligt att barn blöder mycket från huvudet just, så människan i luren sa att det inte behöver vara så illa som det ser ut. Det hade jag ingen aning om. Lillan skrek, vilket förstås var ett gott tecken.

I alla fall kom en ambulans efter en stund. De kollade henne och konstaterade att hon troligen inte fått några svårare skador. I och med att hon inte svimmade av när hon ramlade så har hon eventuellt fått en lätt hjärnskakning, men förmodligen inte mer än så. Jacket i bakhuvudet var dock stort nog att behöva tas om hand. Den fantastiska ambulanspersonalen letade högt och lågt i sina väskor, och till slut hittade de en liten limtub som gick att använda. Vi tvättade, kammade håret. Sedan fick vi hålla fast lillan alla tre, medan storasyster fick hålla ficklampan. Alla händer behövdes. Limmet åkte på, på rätt sätt, och några hårtestar användes för att dra ihop såret. Så jäkla imponerande över deras fingerfärdighet. Fantastiska människor! Och vi kunde stanna hemma och ta det lugnt i stället för att åka direkt till akuten.

Nu har det gått ett par dagar snart, och lillan verkar ha klarat sig fint. Det ser ut att läka som det ska, men hon har fått stanna hemma ett par dagar för att vila och med tanke på det stora såret och infektionsrisken.

Vår vårdpersonal och ambulanspersonal är överbelastade och för få, det är kris och panik och brist på resurser och personal. Men jäklar vad jag är glad över de fantastiska människorna jag hade med att göra nu när det väl var kris. Att de orkar, det är så oerhört fantastiskt. Och de är värda så mycket.

Jazzie

Vad skönt att det gick bra

2017-03-03 17:03:55


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2001-08-09
Antal texter
660
Övrigt
Valspråk

Sing while you may