Vinterkräken

Jazzie 2017-01-22 14:40 (inga kommentarer)
En helg efter vinterkräkens besök i torsdags. Vi har klarat oss bra. (peppar peppar) Det var bara Grodan som fick smällen i torsdags kväll. Och även det var en ganska okej omgång. Inte en sån där hela-natten-körning.

I drygt två dygn har vi nu varit beredd på vem som ska dras in i detta, men det verkar ha gått bra. Kanske rent av första gången som bara en drabbas. Så det måste vi klassa som en bra VAB-omgång.

Jag har ägnat min mesta tankeverksamhet åt samtalet jag blev inkallad till i torsdags av en kollega.
Jag öser negativ energi omkring mig, var hans kommentar.
Jag har så svårt med människor som ägnar mer tid åt känsloaspekten än sakfrågorna.
Människor som är mer måna om att det är lugna mysiga möten, än att de handlar om de frågor vi sliter häcken av oss för. Och att man kan få tycka olika även om det kan orsaka hetsiga diskussioner.

Nu är det ju inga hetsiga diskussioner jag har orsakat. Men tillräckligt för att han ska tycka att min negativa känslomässiga energi är oacceptabel.

Personen som kommer med denna feedback är en person jag inte tål. Alls. Jag tycker han är så totalt dum i huvudet. Som saknar relevans 8 av 10 gånger. Som saknar respekt för många. Som kan skita fullständigt i sakfrågan. Och som är egenkär och kraftigt narcissistisk.
Detta var alltså åsikter jag hade FÖRE vårt samtal i torsdags.

Jag har så grymt svårt att ta till mig negativ feedback från människor jag inte har vidare yrkesrespekt för. Samtidigt vill jag inte att min syn på personen ska avgöra hur vida jag tar till mig feedback på mitt eget beteende.
Jag skulle vilja kunna ta emot kritiken. Göra en egen analys och bedömning hur vida jag håller med eller på något sätt förstår vad personen menar och syftar på. Därefter bestämma vilka förändringar jag anser att jag behöver göra.

Inte nödvändigtvis vara till lags. Utan ändra mig på det som jag håller med om att det borde ändras.
Så skulle jag vilja vara.
Istället har jag gått hela helgen och stört mig på denna idiot som person. Hur jag skulle vilja göra och säga, som inte har något med att göra att ta till mig feedbacken. Utan snarare mer i stil överdrivet göra ändringar som inte alls skulle leda till att förbättra situationen. Guuud så moget.
Snart 42 år gammal och med en känslomässig mognad på ... 9 år??

Det här är en sida jag vill utveckla. Att kunna ta emot kritik och göra förändring i syfte att bli bättre. Inte att trotsigt göra något överdrivet.
- Kan du gå fortare?
- Vill du att jag ska fortare. Ja visst. Jag kan springa. Se, nu springer jag. Är du nöjd så här??

*skakar på huvudet*
Jag vill inte vara sån. Jag vill ta emot det bättre.
Och här har vi en bra feedback. Den är nog inte tagen ur luften. Men kanske lite väl överkänslig från hans sida. Men nu kommer det från en människa som jag tycker så otroligt illa om, och då har jag så himla svårt att ta det på rätt sätt.

Jag vill bara lista mannens alla fel. Och de är så många. Så oerhört många. Men hans kommentarer handlade inte om honom. Utan om mig. Har jag problem med hans beteende, kan jag ju kalla in honom i ett rum och påtala hans brister.
Jag bollade det här med en kollega som är lite mer som jag. Och som väntat höll hon ju inte alls med honom. Hon tyckte jag kunde skita i hans kommentar, men jag tycker han har en viss rättighet.

Det är hans möte som han tycker att jag kommer och sänker. Och även om jag inte helt och hållet håller med honom så är det hans ansvar att skapa det möte som han vill ha. Vi deltagare har att följa.
Om det hade varit mitt möte hade jag förväntat mig att folk kommer med rätt attityd och följer den set-up jag har skapat. Och är det någon som inte gör det så ska en tillrättavisning räcka.
Jag har ju en chef som inte alls äger sina möten. Utan istället låter han alla deltagare rösta om agendainnehåll när folk har olika åsikter om vad mötets syfte och innehåll. Jag slutade gå på det mötet. Om inte möteshållaren själv vet vad han vill att mötet ska leda till så tänker jag inte gå.

Och vad jag än tycker om min idiot-kollega så försöker han ändå värna om sitt möte. Och vad han vill åstadkomma med att mötet finns.
Nåja. Målet är att jag ska landa detta och på tisdag komma på hans möte mer samlad och i bättre anpassad balans.

Har ingen aning hur jag ska hitta känslan. Men målet är att nå dit.

Info
Namn
Jazz
Född
-
Hemstad
Stockholm
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-12-27
Antal texter
1 076
Övrigt
Jag fyller 43 år 2018.
Har två barn. Sambon blev Man när prästen vigde oss.

Vi bor halvvägs ut på landet. Bland åkrar, ängar och grusvägar.

De senaste 4 åren har livet gett oss prövningar som fått mig att ompröva vad som är viktigt i livet.
Det har gjort mig lite mer ödmjuk till tid, plats och rum. Gett mig nya perspektiv om vad som är viktigt.
Men det har också gjort mig rädd.
Jag väntar på nästa käftsmäll och tror att om vi planerar framåt i tiden så är det som att be om dåliga nyheter.

Allt får mig att sakta ändras. Till något bättre? Förmodligen inte. Men till något lite annat.
Valspråk

Face it... jag är den jag är vare sig jag vill det eller inte