julvecka

.jag 2016-12-19 07:23 (inga kommentarer)
alltså, är det på riktigt att det faktiskt är JULAFTON på lördag? det känns som att jag fortfarande harvar omkring i novembermörv, och så är det typ nyår om två veckor? jag fattar ingenting och jag hänger inte med.

i torsdags var vi ute och åt med jobbet och det var väl rätt trevligt. men jag vet inte om det var något med maten eller vinet eller pms:en eller bara alltihop i kombination med den allmänna stresströttheten som har präglat hela denna höst som gjorde att jag mådde apa hela fredagen och lördagen. trött, seg och ingen aptit; det känns liksom inte rimligt att vara bakis i två dagar för sånt röjarhålligång var det inte, jag drack två glas vin och var hemma kvart över tio.

ja, men i fredags så lämnade jag i alla fall in min hemtenta, det får bära eller brista. och på lördagen var jag först ute på långpromenad med hundarna och sedan på massage, och på eftermiddagen så tänkte jag att nu ska jag banne mig tända en brasa och bara ligga på soffan och ta det lugnt. och då började väl kaminhelvetet ryka in, IGEN, och då bröt jag ihop och började storböla. det verkar ju skitlöjligt, men det kändes som att hela hösten har bara handlat om att lösa problem efter problem och så fort ett är löst så dyker fem nya upp och så får man lösa dom också, och när man för en gångs skull kan få koppla av och ha det lite mysigt så ska man inte ens kunna tända en brasa. det är uppenbarligen sånt som knäcker mig.

men ja. igår monterade mr S ner sidstyckena och tyckte sig lokalisera några ställen där fogmassan i skarvarna i innandömet hade släppt, så kanske-kanske-kanske kan vi fixa det själva. vi får väl se. jag älskar vår gamla snygga gjutjärnskamin, men igår hade jag mest av allt lust att slänga ut den och köpa någon modern och själlös historia i täljsten, utan något mystiskt innandöme av murade kanaler som man måste vara hantverkare av ett utdöende släkte för att begripa sig på.

ja, ja. det får väl lösa sig det med, på ett eller annat sätt, och det är ju inte som att vi sitter i sjön precis.

igår hade jag avslutning på min lilla spårkurs och det gick så bra för alla och ohmygod vad jag blir BEKRÄFTAD i de här sammanhangen. när man frågar folk om de ska gå någon kurs så är det jättemånga som svarar "ja, om ".jag" ska ha någon kurs så ska jag gå den" var det en som sa igår och de andra nickade instämmande. sånt är ju kul att höra, och så är det så gulligt att de faktiskt berättar det också. annars när man berättar för folk att man står och håller kurser utan betalning på sin fritid så tror de ju inte att man är riktigt klok, men så här uppskattad blir man ju sällan i andra sammanhang. sen har jag kanske haft bondtur som bara fått trevliga människor på mina kurser, ett tu tre dyker det väl upp något as som kan förstöra en hel grupp, men den dagen den sorgen.

ja, sen åkte jag hem och bakade bröd och lussekatter och snodde ihop en god middag av rester som vi åt medan vi kollade på EM-finalen i handboll och sedan drack vi te och åt lussekatter och läste.

ja, det var väl den här helgen, lite ömsom vin, ömsom vatten, men mest okej ändå. och nu är det så här, att jag ska bara jobba idag och imorgon, och sedan börjar jag min jättelånga julledighet. BECAUSE I'M SO FUCKING WORTH IT! ja, så jag får väl sätta lite fart nu då när jag bara har ett par dagar på mig helt plötsligt. over & out.


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.