I'm the best, fuck the rest

.jag 2016-11-29 20:10 (6 kommentarer)
(obs, varning för skrytigt inlägg)

nu har vi haft revision i två dagar. revisorn träffade jag som hastigast vid förra revisionen för ett år sen, han kändes då som en som är noggrann och lite petig, men inte taskig och han kändes väl ungefär likadan nu. skillnaden mot för ett år sen är att nu representerar jag ledningen och har det övergripande ansvaret. och det har inte varit särskilt lätt att axla. för det första har det inte skötts speciellt bra tidigare, när puckochefen hade den rollen, och det har inte heller funnits någon att fråga eftersom hon inte är kvar längre. för det andra har jag ju kvar rätt mycket av mina gamla arbetsuppgifter, plus att jag jobbar med lite utvecklingsprojekt vid sidan av det. och det går säkert att få en bra balans på det så småningom, men nu har det verkligen inte varit det. och framför allt har det varit svinjobbigt att inte ha någon att fråga. jag har ju en mentor i organisationen, han är väldigt kunnig och hjälpsam men vi pratar inte samma språk och det är knepigt att ställa frågor om sånt man inte riktigt har ord för ens på sitt modersmål.

så jag har mest stretat på i min ensamhet, försökt räkna ut hur allt ska vara, försökt titta i gamla dokument, konstaterat att det inte duger, försökt förbättra och hitta på nytt utan att ha en susning om ifall det är bra eller dåligt.

ja, så var det revision då. och vet ni, det gick så bra. först var det revision av ledningen, den biten som jag varit mest nervös för. och visst, en och annan brist kunde revisorn konstatera, men ingen som var så allvarlig att den ledde till en avvikelse och ingen som jag inte var medveten om. min prestandarapport, som jag skrivit för första gången utan att egentligen veta vad den skulle innehålla och som jag lagt ner både blod, svett, tårar (eller okej, kanske snarare en hel del tankemöda och ett antal övertidstimmar) på, var "mycket föredömligt skriven". mitt protokoll från ledningens genomgång som jag också slitit med lite i blindo var "alldeles utmärkt". överlag tyckte han att allt såg väldigt bra ut och att vi hade koll på läget. sen ville han titta på delar av verksamheten, och då fick jag switcha över till min gamla roll, som ju är en revisors våta dröm för där finns så mycket att kontrollera med avseende på spårbarhet och riskbedömningar och kalibreringar och dokumentationskrav och såna grejer, men i den rollen är jag ju också så van vid att bli reviderad och har verkligen järnkoll på allt, och det fick jag också beröm för.

och idag var det revision av utvecklingsavdelningen. M, som jobbar med utveckling hos oss, var sjuk men hans chef, som jobbar i vårt systerbolag, var där och kunde berätta övergripande delar och det var ju tur, för dom har jag inte alls koll på eftersom det styrs från ett bolag i ett annat land. sen ville revisorn se "något bevis på att ni har en miljömedvetenhet på utvecklingsarbetet" och det kunde väl inte den chefen riktigt svara på, så bara för att det inte skulle bli pinsamt tyst så sa jag att jag kunde visa vår kemikalieförteckning. jag jobbar ju inte på utvecklingsavdelningen, men i samband med att vår verksamhet blev tillståndspliktig gjorde jag en lista över allt som finns på labbet, jag ska inte gå in på exakt hur den är uppbyggd, men den är i alla fall rätt så heltäckande i alla avseenden så den innehåller såklart även en riskbedömning med avseende på miljö. jag har jobbat med den här listan i flera år och tycker inte det är något speciellt med den och det gör väl ingen annan på mitt jobb heller, de tycker nog mest att jag är lite jobbig och omständlig när de inte får köpa in grejer hur som helst utan att jag ska ha med det på min lista. men annars är det väl ingen som har sagt varken bu eller bä om den. men: när revisorn fick se den så frågade han om jag hade gjort den själv, och det hade jag ju, och då sa han att den var alldeles utomordentlig, alldeles fantastiskt bra och att "ett dokument i den här klassen ser man i princip bara i läkemedelsbranschen och möjligen på riktigt stora kemiföretag".

så det var ju KUL, kan man ju säga. min chef är ju kanske sämst i sverige på att ge feedback så det var ju fint att få bekräftat att det man gör faktiskt är bra, eller kanske till och med riktigt bra. och resten av revisionen gick bra och när vi hade sammanfattning hade revisorn en lista på minst tio grejer som han tyckte var riktigt bra. i förra revisionsrapporten, när puckochefen var ansvarig, stod det bara "styrka: engagerad [puckochefens titel]" och jag tänker att det måste väl vara lätt att vara engagerad när man BARA jobbar med sånt, som hon gjorde. sen är det ju såklart ingen TÄVLING mellan henne och mig, men eftersom hon har exkluderat och dissat mig så många gånger under årens lopp så tänkte jag ändå rätt omoget att UP YOURS PUCKO när revisorns visade den rätt långa listan på i hans ögon bra saker, som JAG har åstadkommit. på ett halvår, med bristande förkunskaper och rätt så knappa resurser.

mm, ja, men det känns ju bra. nu ska jag bara ro det här sabla grupparbetet i land också, sen ska jag Ä-N-T-L-I-G-E-N få ta det lite lugnt. men till skillnad mot torsdagens och fredagens nätverkande och från i måndags och igår är det ju inget att vara direkt nervös över, det är mer socialt ansträngande och jag har väl inte jättemycket energi att ösa ur. men det får gå. det är imorgon, sen kanske lite telefonmöte i helgen innan inlämningen på söndag. sen är det bara en hemtenta kvar men den ska tack och lov göras individuellt. och nästa termin ska jag BANNE MIG inte läsa någon distanskurs varken på arbets- eller fritid, då ska jag bara ha mitt jobb och mina hundkurser. det blir fint.


ja, men det var väl allt från den här mallapan, nu ska jag gå och lägga mig så jag orkar med morgondagen. over & out.

ikapiika

Hurra och heja dig!!! Sug åt dig, det tycker jag att du verkar vara värd.

2016-11-29 20:18:01

sodanismo

är inte ett dugg förvånad. hurra! du är så jävla bra!

2016-11-30 08:08:44

Tinto

Så härligt! Bra jobbat! Gläds med dig!

2016-11-30 15:18:53

AnnA

Grattis! Det var du väl värd :)

2016-11-30 16:40:00

Jazzie

Åh vad roligt. Grattis

2016-11-30 22:06:41

LaBonita

Men JAAA!!! Banne mig!! Du är ju för 18 skitbra!!

2016-12-21 19:38:29


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.