full moon

.jag 2016-11-15 06:58 (inga kommentarer)
igår gick det i ett hela dagen. jobbajobbajobba, åka hem, gå ut med hundarna, åka och handla och hämta klövar till viltspårträning och köpa ägg på en gård, åka hem och sätta sig med distanskursgrupparbete på telefon tills det var dags att gå och lägga sig. HURRA. JIPPI. eller kanske inte. och i natt vaknade jag vid tjugo i tre och låg klarvaken och tänkte på allt möjligt. bland annat kom jag att tänka på det här: förra veckan när vi hade varit och spårat så råkade jag langa in minsting i valpens bur i bilen och tänkte att jaja, det kvittar ju. fast det gör det ju inte, kom jag på sen. minsting är nämligen EXPERT på att, under obevakade ögonblick i bilen och dom är ju rätt många, nypa tag i och dra in allt som ligger inom räckhåll för buren (och det är ganska mycket, fattar inte riktigt hur han bär sig åt för burgallret är inte speciellt glest) och så ligger han där och tuggar på det. av den anledningen ligger allt som är mjukt i stil med koppel, leksaker och kamptrasor på valpens sida av bilen och på minstings sida finns typ vattenskålarna och annat som inte går att dra in genom burgallret och slakta.

ja, på den där halvtimmen som han låg i valpens bur hade han lyckats dra in någon kamptrasa och jag skakade på huvudet och påminde mig själv om att det alltså visst spelar roll vem som är i vems bur och sen var det väl inte mer med det. nu i helgen spydde minsting upp någonting som var misstänkt likt söndertuggat tyg, och jag funderade väl lite på vad det kunde komma ifrån, men slog sedan bort det för den där kamptrasan han hade fått tag på i bilen hade han nog bara precis lyckats dra in i buren, för den var inte söndertuggad. men i natt slog det mig: tänk om han ätit upp ett av de där leksaksdjuren som han brukar få kampa med som belöning när vi tränar? den brukar ligga på valpens sida av bilen, en sån där sladdrig sak som är ett huvud och sen bara nån lång pälsbeklädd tygremsa med svans som det är en pipgrej i. minsting fullständigt ÄLSKAR att kampa med den, men det bästa är att få ligga och tuggatuggatugga på den. shit, tänk om det var den som han ätit upp? för hur jag än försökte memorera hur det sett ut i bilen kunde jag inte komma ihåg att jag sett den, det skulle inte förvåna mig det minsta om han ätit upp den. tyget hade ju kommit i retur, men den där pipgrejen, det är ju nån plastgrej i storleksordning femkrona, tänk om han svalt den, gud vet var den kunde lägga sig och blockera? och sen hade jag knutit ett snöre om själva leksaken, tänk om han svalt det och det trasslade in sig i tarmarna? jag låg och vände och vred mig och paniken bara växte och till slut hade jag nästan inbillat mig att minsting nog hade verkat lite slö, hade han inte det? allting tappar liksom proportionerna på natten, för i morse när jag gick ut och kollade i bilen så låg ju den där leksaken där, helt intakt.

puh. men ja, nattsömnen blev ju därefter. så idag är jag trött, men det är ju inget ovanligt. och jag har hundratusen grejer som ska göras, det finns liksom ingen hejd på vad jag ska åstadkomma på mina åtta timmar. ja, jag är lite bitter. men mest trött.

och igår härsknade jag till på en person från en annan del av organisationen som tydligen tycker att det är okej att komma hit och så ska alla släppa allt de har för sina händer och stå till tjänst, typ, och då var det som om hela verksamheten bara skulle stanna av och ett möte som jag kallat till för flera månader sen kom inte igång för att en som skulle vara med satt fast med den här personen. och då sa jag att jag tycker det är respektlöst att bara promenera in och förvänta sig att alla ska vara tillgängliga oavsett vad de har på agendan, som om andra människors aktiviteter inte räknas. och det var tydligen någon helig ko och om blickar kunde döda och så vidare, men det struntar jag faktiskt i.

men nu: jobba på.

Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.