utmattad

.jag 2016-11-11 15:47 (inga kommentarer)
idag har jag varit i storstaden för ett seminarium där jag hoppades kunna snappa upp lite matnyttigheter kring mitt nya jobb. jag lärde mig kanske inget nytt SÅ, men det var ändå lite inspirerande. det blev lite tid över så jag tog en sväng på stan, åt lunch och sonderade second hand-utbudet. alltså, det är ju såklart jättebra att det är inne med second hand, men jag har lite svårt att smälta att man kliver in på till exempel myrorna och tror man har gått fel för det är nästan som vilken trendbutik som helst, med snygg belysning och piffig skyltning. och personalen är extremt medveten om vad som är retro och inne och vad som är "fina" klädmärken och priserna är ju därefter. jag köpte en pocketbok för att ha något att läsa på bussen hem, den tog de tjugo spänn för. alltså TJUGO SPÄNN för en begagnad pocketbok, det brukar ju kosta typ en femma på idrottsföreningarnas loppisar häromkring och i vår lokala second handbutik får man köpa en papperskasse för trettio kronor och sen fylla den med så mycket böcker man orkar bära. men det är väl storstadspriser då.

kom hem till ett utkylt hus. mr S hade kommit överens med skorstensgubben att mr S skulle lämna källardörren öppen så att skorstensgubben kunde komma in och jobba, så mr S stängde av pannan och åkte till jobbet. men så startade inte skorstensgubbens bil, så han kunde inte komma idag heller. JAMEN SUCK. det känns som att vi aldrig mer kommer att få elda i vår stora kamin. nu har vi ju en liten kamin på ovanvåningen att elda i, så det är väl ingen jättekatastrof, mest tröttsamt att det aldrig blir klart.

och HERREGUD vad trött jag är nu. städer och människor har uppenbarligen den effekten på mig nuförtiden. jag skulle kunna somna sittande rakt upp och ner i soffan nu. och det är för all del inget som hindrar, det är ju fredag eftermiddag och egentligen borde jag kanske plugga lite, men...nä, det kan nog vänta till imorgon. så jag tänder väl en brasa i den lilla kaminen och lägger mig framför den med en deckare och reprisen av "bonde söker fru" i bakgrunden. det blir fint.

Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.