tisdag

.jag 2016-10-04 05:55 (inga kommentarer)
igår blev en rätt bra dag ändå, fastän den inledningsvis kändes rätt tung. men så åt jag ett äpple på lunchen, tror det var det första med något som helst tuggmotstånd som jag ätit på ett par veckor, och när jag tuggat i mig det så släppte lite av den här irriterande krampen jag haft i käkarna ungefär lika länge som jag inte kunnat tugga. lite tuggmotstånd var alltså vad mina käkar behövde, och dessutom: det gick att tugga om jag tog det försiktigt, för den rotfyllda tanden ömmar fortfarande lite, men det var ju tydligen normalt och inget att hänga upp sig på. och det är ju ytterligare ett steg i rätt riktning.

ja, och den där rörmokaren som skulle ha kommit i fredags, han lovade att komma som igår eftermiddag istället, så det blev bråttom hem och sen kom han faktiskt bara 40 minuter efter utsatt tid och bad inte om ursäkt för varken det eller för att han aldrig kom i fredags, men han skruvade isär shunten, konstaterade att det inte var något fel på motorn, skruvade ihop den igen och plötsligt fungerade den, utan att han kunde säga vad felet var. hoppsan. ja, men då lär det ju inte bli så dyrt i alla fall.

och sen tog jag mig samman och ringde bilverkstan och bokade tid för service och passade även på att be dom montera extraljus när de ändå hade bilen där, något jag tänkt på i evigheter men aldrig blivit färdig till att ta tag i. förrän nu då.
och sen kom mr S hem och ville diskutera någonting som han hade hängt upp sig på om något jag hade sagt häromdagen om saker som han sagt att han skulle göra som inte blivit av, the same old song men för en gångs skull blev det inte irriterat som det brukar bli när miss-vill-bli-klar-så-fort-som-möjligt och mr-prokrastinering-is-my-middle-name ska göra lite halvtråkiga saker, utan en ganska konstruktiv diskussion.

ja, och sen åkte jag iväg och höll kurs. förra veckan så tyckte jag att just den här gruppen kändes rätt trist, för det känns inte som att de kommer någonstans och de känns lite oengagerade och likgiltiga. och så är det en dryg besserwissermorsa som visserligen inte går kursen själv, det är hennes tonårsdotter som är jättegullig och försöker så gott hon kan, men morsan sitter med när vi har teori och det är ju inte det att folk inte får yttra sig, det är väl mest bara roligt om det blir diskussioner, men det är lite störigt med folk som bygger hela sin argumentation kring hundträning på att "jo, men det såg jag cesar göra på tv" och sen vägrar ta in något annat. sånt är ju lite irriterande, och jag kände ett litet motstånd mot att åka iväg och hålla kurs. men jag vet inte om det var för att jag själv var rätt så off förra veckan för igår hade vi jättetrevligt och det gick bra för allihop. kul!

sen stötte jag ihop med en som gnällde över att vi är fyra stycken från klubben som ska åka och tävla på söndag, för då krockade det tydligen med klubbens största hemmatävling. sånt blir jag lite trött av att höra, jag har pusslat ihop hela höstens helger så att jag ska få in både kursverksamhet och mina egna tävlingar, så jag tycker nog att jag bidrar till klubben utan att någon ska försöka ge mig dåligt samvete för att jag för en gångs skull inte hjälper till på en tävling, vilket jag i princip alltid gör om jag kan. och jag har inte precis sett den här personen springa benen av sig för att hjälpa till på en agility- eller rallylydnadstävling, men nu är det bruks och då ska tydligen alla stå i givakt och vara redo att offra en helg. folk alltså.

men men. ikväll ska jag i alla fall ha kurs för trevliga gruppen, de som nästan känns som ens kompisar. i övrigt så har jag RÖVMYCKET att göra på jobbet hela veckan, så det är bäst att jag sätter fart nu, bums, omedelbart.

Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.