up and around

.jag 2016-08-19 07:55 (inga kommentarer)
äntligen fredag, men det känns lite tungt och strävt i alla fall. tror det beror på att mr S kom hem och var deppig igår, han hade frågat om lärlingsplats på stället där han har praktik och bara fått ytterst svävande svar men som ändå gick ut på att nu hade de anställt så himla många den senaste tiden så det var inte alls säkert att de kunde ta in några fler. så nu har han praktik nästa vecka och sedan...kanske ingenting. sitt gamla jobb har han ju sagt upp sig från, så gissningsvis ingen a-kassa heller medan han väl får börja söka lärlingsplats någon annanstans. ja, det är väl bara att gilla läget och det är ju i alla fall en bransch med ganska goda framtidsutsikter, men det hade ju inte GJORT ONT om han hade kunnat få gå som lärling där han har praktiserat och trivs jättebra, och det hade ju inte heller GJORT ONT om saker bara hade kunnat få vara lite smidiga någon jävla gång. men enkelt ska det tydligen inte vara. någon chef skulle i alla fall "titta på det", så en stor mängd av de berömda hypotummarna hade inte varit fel just nu.

så det är lite tungt, och det är inte heller så himla lätt att vara den som är käck och peppande i en sån situation. vi klarar ju oss på en lön, så det är inte någon fara SÅ. men mr S' självkänsla är inte jättehög annars heller, och när det gäller jobb har han ju verkligen inte haft mycket flyt. sitt gamla jobb avskydde han, sen blev han uppsagd på grund av arbetsbrist, fick ett nytt jobb som han trivdes bra på men den firman gick i konkurs och sen fick han tillbaks sitt gamla jobb igen. som han tackade ja till eftersom han tycker att även ett skitjobb är bättre än inget jobb och en skitlön är bättre än ingen lön, och så jobbade han där ett tag, blev varslad och uppsagd på grund av arbetsbrist igen, men fick tillbaks samma jobb en gång till efter ett tag...eller hur det nu var, turerna har varit många. och så hela köret med arbetsförmedling och a-kassa och intyg och grejer varenda gång däremellan. ja, sen skulle han ju börja plugga, sökte en utbildning, kom in men så blev utbildningen nedlagd innan den ens hann börja. sen kom han ju in på en annan i elfte timmen, så det blev ju bra till slut ändå.
men man tycker ju att den som är så plikttrogen som han, som går till jobbet i ur och skur vad som än händer och som alltid ställer upp, skulle kunna få tillbaks lite jävla karma någon gång, det måste väl åtminstone inte vara motvind och uppförsbacke precis HELA tiden. men vi får väl se vad som händer. speciellt kul känns det ju i alla fall inte just nu.

igår blev det lite stressigt. jag körde långtidstester som inte blev klara i tid, sedan fick jag hasta iväg och handla och sedan åka till grannstaden för att hämta kött och sedan hem och packa upp och frysa ner och sen hann jag bara trycka i mig en macka innan det var dags att åka till brukshundklubben och den lilla agilitytävlingen. den gick bra, jag nollade båda loppen och kom femma med minsting och sexa med valpen eller om det var tvärtom, det var lite rörigt vid prisutdelningen, men vi hade kul i alla fall. och sedan träffade jag på en tjej som jag jobbade ihop med för TJUGOFEM år sedan, hon visade sig vara mamma till en klubbkompis utan att jag hade en aning om det. sånt är ju faktiskt lite svårt att greppa när man har lärt känna någon så att säga i egenskap av vuxen och så visar det sig att man har träffat dom som små bebisar. det är som när N:s vänner som man hängt med i stallet sedan de var små plötsligt visar sig ha skaffat barn och yrken och karriärer och är både ingenjörer och läkare och chefer och gud vet allt, medan man i sinnet fortfarande tänker att de är på nivån att de rider B-ponny med ledare.

så gårdagen blev lång, för sen var det bara att susa hem och gå och lägga sig, men åtminstone bitvis rolig.

men ja. nu är det fredag, i eftermiddag ska jag på thaimassage och sen får jag väl hem och städa eftersom jag inte hann det och mr S inte kände för det igår. jag tycker hela poängen med att städa på en torsdag är att man slipper ha det hängande över sig i helgen, plus att det är fint när man kommer hem på fredagen så att man verkligen kan njuta av den kommande ledigheten, men nu får det väl bli så här.


nyss var min semesterlediga kollega M inne en snabb vända, så jag fick möjlighet att gnälla lite över A. denna ständiga källa till irritation, men nu ska hon jobba nästa vecka, vara ledig veckan därpå och sedan är det hennes sista vecka och GUD VAD SKÖNT DET SKA BLI ATT SLIPPA HENNE PÅ ETT TAG.







Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.