redan onsdag

.jag 2016-08-10 09:06 (inga kommentarer)
sitter på jobbet och knåpar med pilotproduktion, vilket är rätt kul men kräver att man är hundraprocentigt fokuserad hela tiden. så efter att ha suttit och varit extremt koncentrerad i ett par timmar så unnade jag mig en liten paus, och precis då kom min chef. det är ju rätt typiskt. men han sa inget om det och det verkar ju bara ännu mer korkat att berätta hur mycket och intensivt man faktiskt jobbat tills för en minut sedan, för då låter det ju VERKLIGEN som att man bara surfat och druckit kaffe hela morgonen. så jag sa inget.

det gick rätt bra med praktikanten igår, men det är jobbigt med människor som är så extremt blyga och tystlåtna. idag är A tillbaka, det är inte skönt, men det är skönt att slippa ha ansvar för någon annan. det ska ju liksom vara någon mening med en praktikplats och man vet väl själv hur det är när man är helt ny och inte vet om man kan eller vågar ta några initiativ till något, och framför allt hur långsamt dagarna går då. och det är ju det som gör att jag tycker det är så jobbigt att ha praktikanter eller prao-elever eller för den delen nyanställda; att man måste se till att de lär sig saker, är sysselsatta på en lagom nivå och försöka kolla att det går bra utan att för den sakens skull stå och hänga över axeln på dom varje sekund, man ska ta sig tid att visa och förklara samtidigt som man ska sköta sina andra arbetsuppgifter. men framför allt det här att se till att det finns saker att göra.

fast A verkar ju inte direkt tycka att det gör något att praktikanten får sitta overksam emellanåt, vilket är sånt som stressar mig kopiöst. fast varför skulle hon vara någon stjärna på att vara handledare? men nu är hon det i alla fall, fast sen visade det sig att hon tydligen ska vara ledig EN HEL JÄVLA VECKA typ om fjorton dagar. fast då har M kommit tillbaks från semestern, så då kan vi kanske dela lite på ansvaret.

igår fick jag rensat lite i sopsäckarna med pappas gamla deklarationer, det var faktiskt mest gamla fakturor och kvitton och sånt, inget direkt att spara. så nu är det gjort. i eftermiddag ska jag handla och sen träna en stund med mitt lilla gäng, vi har försökt träffas en gång i veckan och träna moment nu under sommaren så att man får lite piska på sig även om det inte är någon tävling på gång. det ska bli kul. sen blir det förhoppningsvis en lugn kväll och ja, sen har ju mer än halva veckan gått och det är snart helg.

Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.