rapport från latmansland

.jag 2016-07-26 13:42 (3 kommentarer)
dagarna går. mer än halva semestern har gått, men det har gått i långsamt tempo utan en massa måsten så jag ska väl inte klaga. det enda som är tråkigt är att jag sover så himla dåligt på nätterna. det är väl värmen kanske, men det känns också som att jag är helt överkänslig för ljud, minsta lilla knäpp så är jag klarvaken och sen tar det evigheter att somna om. och några sovmorgnar är det inte direkt tal om. i morse drog den elaka grannen igång sin enorma åkgräsklippare klockan halv åtta, som om hon inte var pensionär och hade hela dagarna på sig att klippa sitt jävla gräs. ja, sen var det ju omöjligt att somna om.

så nu har jag gått långpromenad, duschat och letat fästingar, ätit lunch och betalat räkningar. det är tillfredsställande mycket pengar på alla konton och det här med att semestra hemma är ju billigt och bra. innan semestern började så tänkte jag att vi skulle unna oss att äta ute lite mer, för det gör vi ju aldrig annars. men det har hittills bara blivit av en gång. istället håller vi på och äter ur frysen, så jag har varken lagat eller handlat speciellt mycket mat eftersom hela frysen verkar vara en outsinlig källa av smaskiga grytor och pastasåser och grejer, bara att värma och koka lite ris eller pasta till. smidigt, billigt, enkelt.

mr S åkte precis till systemet i grannbyn och jag ska snart resa mig och gå ut i köket och göra en blåbärspaj och ikväll ska vi grilla med några kompisar. jag borde väl träna med minsting också, men jag tror det kan vänta tills imorgon eller så kör jag ett pass i trädgården lite senare. i helgen var det en träff med rasklubben, jag var väl MÅTTLIGT förtjust efteråt och ångrade inte alls mitt beslut att gå ur den styrelsen. de är jättetrevliga människor, men de kan inte organisera någonting och har man bestämt någonting så plötsligt kommer någon i den innersta kretsen på någonting som hen måste göra och som absolut måste prioriteras, och så ändras allting om och så måste alla andra sitta och vänta på den personen. OCH DET ÄR ALLTID LIKADANT, så också nu, det dagsprogram och de tider som gjorts upp i förväg gällde förstås inte, utan allting blev först kraftigt försenat och sedan blev schemat omkastat. inte men som icke-styrelsemedlen kunde jag ju i alla fall åka därifrån efter ett tag utan att få onda ögat, så det gjorde jag och var åtminstone hemma i vettig tid. som sagt, jag är INTE LEDSEN över att inte sitta med i den styrelsen längre, och jag känner att mitt engagemang i min brukshundklubb ger tusen gånger mer än rasklubbens någonsin gjort. note to self vad bra det blir när man väljer bort sånt som bara tar tid och energi och inte ger speciellt mycket tillbaka.


nä, nu väntar väl de där blåbären på att få bli paj. och sen tror jag att jag bara ska sätta mig i trädgården och läsa ett par timmar. så får det bli.



Tinto

Hur gamla är hundarna? Är minsting minst? Är alla samma ras? Det är kul när du skriver om dem.

2016-07-26 20:18:51

Tinto

Ja, det är inget fel på det andra du skriver heller, men jag har ju ett hundintresse.

2016-07-26 20:19:45

.jag

@Tinto: minsting är yngst, men rent storleksmässigt är valpen lite mindre. minsting och valpen är samma ras, och S-hunden är en blandras.

2016-08-04 14:10:56


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.