GÄSP

.jag 2016-07-05 08:29 (inga kommentarer)
alltså fy katten vad jag är trött. igår gick jag och lade mig kanske vid nio, somnade genast, vaknade av att mr S gick och la sig och kunde inte somna om. mr S är dessutom lite förkyld, vilket innebär att han snarkar, och jag _kan_verkligen_inte somna då. det är en sak att sova medan någon snarkar, en helt annan sak att försöka somna. men ändå orkade jag inte göra något åt det, till exempel gå och lägga mig i soffan, utan istället låg jag och vände och vred mig och var vaken när klockan ringde, men jag vet att jag har sovit för jag drömde en skitjobbig dröm som inkluderade att irra runt i ändlösa korridorer på sjukhus för att hitta något eller någon.

så det känns inte som att jag kommer att uträtta några stordåd på mitt jobb idag. dessutom har jag lovat S att hjälpa till att färdigställa en rapport, så jag kommer ändå inte att jobba så mycket med det som är mitt. men jag skriver lite på en rapport som jag började på igår, den är i nuläget uppe i 35 sidor så det känns ju imponerande om det inte vore för att det är en massa tabeller och diagram som tar upp plats, inte så mycket text att skryta med. än åtminstone.

igår satt jag och planerade höstens tävlingar. jag är ju inte riktigt så naiv så att jag tror att minsting och jag kommer att fixa ett LP2 på tre tävlingar, så det gäller ju att ha några i reserv. och sen hade jag tänkt tävla appellspår, men det är ju samma sak där, att helt självsäkert tro att man ska bli uppflyttad på första försöket är...tja, dumt. så nu har jag sett ut lämpliga tävlingar på lämpligt avstånd och insett att jag dessutom måste klämma in ett antal kursdagar under denna period, för är vi inte klara med tävlingsmålen i slutet av oktober så får det vara. det blir en fullspäckad höst, precis som vanligt då. men nu har jag åtminstone inga distansstudier som pockar på uppmärksamhet.

med valpen har jag tänkt att åtminstone starta i klass 3 en gång i år, men sen är hans planer lite diffusa. jag hade ju planer att starta honom i lägre klass i bruks, men där ingår ju både platsliggande och budföring med skott och valpen är, inte skotträdd utan mer tvärtom, han blir HELT EXALTERAD av skott, där slår hans jaktlinjer igenom på ett för mig ofördelaktigt sätt. eller, det är ju såklart bra att han ser det som en positiv grej, men jag kan aldrig tänka mig att det är önskvärt med en hund som ligger och skallar av upphetsning på platsen (om han ens kan ligga kvar), alternativt börjar tokspåra efter ett byte i budföringen. och att träna det är omständligt för man kan ju inte skjuta hur och när som helst och sen är det inte lätt att hitta andra som är på samma nivå så att man kan träna tävlingsmässigt. men ja, vi får väl se. just nu kör vi momenten i klass tre och de sitter hyfsat, det är väl fjärrdirigering och sitt under marsch som behöver vässas lite ytterligare.

planen idag är att jobba, åka och besiktiga bilen, hem och ut med hundarna och sedan till klubben och träna, för imorgon är det ju tävling. sedan hoppas jag på en god natts sömn, för det behöver jag.






Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.