måndag

.jag 2016-07-04 07:13 (inga kommentarer)
säger som AnnA: en vecka kvar. fast i mitt fall är det inte riktigt det eftersom jag bara ska jobba måndag-tisdag-onsdag. sedan åker jag till mamma på torsdag, begravning på fredag och sedan kan väl semestern få börja. lite tung inledning, men det är ju en bit som man liksom bara ska igenom, på ett eller annat sätt. men jag ser ju inte precis fram mot det.

i lördags hängde jag med en av mina "elever" på lydnadstävling. förra gången snubblade de ju i princip på mållinjen till ett förstapris med poäng på alla moment, bara inte tillräckligt höga för att komma över den där 160-poängsgränsen. den här gången gick det tyvärr inte lika bra utan de nollade moment. och det är ju sånt som händer, det är ju bara retligt när det händer på tävling. men M tog det mycket bättre den här gången, så det kändes skönt. förra gången blev hon så himla ledsen och besviken.
sedan blev det en lååång väntan. lydnadstävlingar på hund är ju inte som på dressyrtävlingar med häst, där man hämtar sitt protokoll i sekretariatet så fort poängen är räknade och registrerade, utan här ska det vara en liten ceremoni där alla som har tävlat samlas och så ska allas resultat ropas upp och var och en ska trava fram och hämta sitt protokoll och ta domaren och tävlingsledaren i hand oavsett om man har kommit först eller sist eller mittemellan (okej, man KAN be att få sitt protokoll i sekretariatet i förtid, och man kan ju även skita i att hämta ut det helt och hållet och bara åka hem, men det är det inte många som gör). och det är väl en sak att man väntar tills klassen är klar för annars kan ju inte domaren vara med, men vi var av någon anledning även tvungna att vänta även tills nästa klass var klar innan de kunde sega igång med prisutdelning. men det var väl okej, vädret var hyfsat och vi satt och fikade och pratade strunt, det var rätt trevligt. fast det stör mig när tävlingar drar ut onödigt länge på tiden på grund av att det är dåligt organiserat, och den här tävlingen var faktiskt ett praktexempel på det, inte bara på grund av väntan utan även diverse andra missar som gjordes. visst, man får ha överseende med att det är mänskligt att fela och det är ju skitlätt att sitta utanför och säga att man borde ha tänkt på ditt och datt, jag vet. men det stör mig i alla fall.


och på tal om dålig organisation så var jag iväg med en annan "elev" som skulle gå spårprov igår. jag hade slängt iväg frågan till en av domarna i min rasklubb och fått veta att det var "ett gäng" som skulle gå prov som igår då och att det gick bra att haka på. då tänker jag mig att "ett gäng" är 5-6 stycken, inte närmare 20 som det var igår. som tur var hade jag förvarnat min "elev" att det nog kunde ta "lite tid", men det tog faktiskt exakt hela dagen eftersom INGEN i min rasklubb har någon som helst förmåga att organisera någonting, eller för den delen visa respekt för att andra människor inte kanske är jättesugna på att tillbringa en hel dag i skogen när 95 % av tiden består av att bara sitta och vänta. vi var på plats strax innan åtta, gick provet lite innan tolv och fick sedan sitta och vänta på resultatet och protokollet i ytterligare tre timmar, det är så jävla dåligt organiserat att det nästan är komiskt. som tur var blev hon i alla fall godkänd, då kändes det ju ändå som att det var värt all väntan. jag har faktiskt aldrig sett den hunden spåra så bra, så jag kände mig riktigt stolt. kvart över fyra var jag hemma, sen gick resten av dagen i ett med matlagning och brödbak och lite allmänt fix innan det var dags att stupa i säng.

och nu är det måndag igen då. och jag känner att jag kanske ska försöka följa de där präktiga råden som kvällstidningspsykologer alltid ger, "se till att varva ner INNAN du går på semester" precis som att alla människor har hur mycket möjlighet som helst att styra över inflödet av arbetsuppgifter. jag brukar ju mest få flänga omkring som ett torrt skinn, men i år är det faktiskt inte så mycket. min nya tjänst innebär ju att många av mina arbetsuppgifter inte längre är styrda av produktion och orderingång utan mer låter sig infogas i någon form av egen planering. och då kan man ju kanske få unna sig att "varva ner inför semestern" för första gången på över 15 år i en bransch som har sin absoluta högsäsong just nu. det kan ju bli en spännande erfarenhet eller nåt.


idag: hårdträning med minsting, så även imorgon. sen är det tävling på onsdag, MOHAHAHA. det känns som att det kan gå ungefär hur som helst med sändande med ställande, antingen levererar han en tia eller en nolla. de andra momenten känns hyfsat stabila, men på tävling ska ju allting stämma på första försöket och det gör det ju inte alltid. men jag känner mig - just nu - rätt lugn, mer att det får gå som det går. jag skulle i normala fall inte ha anmält till tävling om inte ett så viktigt moment kändes hundraprocentigt på träning, men nu är det hemmatävling och då känns det lite som att man kan ta det som ett träningspass.

nu: jobba på, men kanske i lite mer sakta mak då.





Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.