saknas: sömn

.jag 2016-06-30 07:24 (inga kommentarer)
ja, jag kan ju inte skryta med jättebra sömn just nu, det kan jag inte. fast i natt vaknade jag av att minsting dundrade ner för trappan. låg kvar och funderade lite slött på varför, kom på att förra gången det hände var när han hade ätit något olämpligt som skulle upp igen. och mycket riktigt var det samma sak nu, och hundar är fan i mig som målsökande missiler när det gäller att returnera maginnehåll på textil, den här gången hade han gått in i sin bur (han gillar att ligga därinne och sova, det är en sån där i tyg som vi aldrig stänger) och spytt på alla filtar och grejer som han brukar bädda och krafsa runt med. HÄRLIGT. klockan var runt kvart i tre när jag kom i säng igen efter saneringen, och sen kunde jag förstås inte somna om, bara nästan, sådär så att jag nästan ville börja gråta för att jag var så trött när klockan ringde. men ja, det är ju bara att bita ihop som vanligt. och det är ju i alla fall inte måndag.

just nu sitter jag och jobbar med statistik. det gillar jag, siffror och diagram. A sitter på sitt rum och gör...ingenting, vad jag vet. idag dök hon upp några minuter efter halv sju, och första omgången prover är inte klar förrän 07.15 så vad hon ska göra i 45 minuter är liksom lite höljt i dunkel. MEN JAG ORKAR INTE BRY MIG. eller jo, uppenbarligen gör jag ju det. för när vi hade genomgång av arbetsuppgifter inför säsongen så sa hon att de första veckorna ville hon komma tidigare för att kunna fråga mig grejer innan jag gick hem, och det är väl okej att känna så när man inte har jobbat på ett halvår och när vi dessutom har bytt affärssystem, om än till ett som är rätt likt vårt gamla. men sen skulle hennes arbetstider vara 8-16.30 och det var okej, sa hon. men hon har väl aldrig kommit senare än 7 vad jag vet. och okej, det är svårt att säga något om det när det inte resulterar i övertid i andra änden, och det har det inte gjort. förra året var det väl mer befogat att ha invändningar, för det är inte effektivt att vara två personer på morgonen, när det inte finns arbetsuppgifter åt två personer, och sen ska en person jobba över på eftermiddagen (OCH utöver det vara sur och stressad och grinig för det), men i år har det inte varit speciellt mycket övertid så det känns ju missunnsamt att hon inte ska ha lite möjlighet att flexa när alla andra har det (vi har ingen officiell flex eller stämpelklockan, utan så länge man hinner med det man ska så är det ingen som säger något om man kommer senare eller går tidigare ibland). och det är väl en sak att komma vid sju när man kan börja jobba med dagens första prover en kvart senare, för man ska ju logga in och stämma av och lite sånt. men halv sju känns ju verkligen overkill, för hon har verkligen INGA andra projekt som hon jobbar med. och det här verkar kanske småaktigt och futtigt och missunnsamt, men jag tycker att om hon nu vill ha dom här tiderna kan hon väl SÄGA DET, inte säga att det är okej att ha andra och sen bara skita i det. det är väl mest det som stör mig. men min chef kommer ALDRIG att sätta ner foten så länge det inte handlar om kronor och ören, och jag har ju faktiskt inget personalansvar så jag har inte mandat till något sånt.

jag läste en bok som hette "så hanterar du superjobbiga människor", och det fanns allehanda tips på hur man ska tas med allt från gnällspikar till myglare och folk som inte sköter sin hygien, men när det kom till martyrer fanns det uppenbarligen ingenting man kunde göra, det hjälpte varken att hålla med eller säga emot. istället var det synd om martyrerna, tyckte författaren till boken. jag tycker det är mer synd om människor som måste ha martyrer i sin omgivning.

i eftermiddag ska vi inventera, vilket gör att jag inte kommer att komma härifrån i tid eftersom personen som ansvarar för inventeringen är så OTROLIGT omständlig. det är liksom inte det att det tar tid att räkna, utan det är listor som ska skrivas ut och tusen grejer som ska göras innan man ens kan sätta igång, och sen är det alltid något som inte stämmer och då måste man göra om. och eftersom våra lager ligger lite utspridda och samma artikel kan finnas på flera olika ställen så tar det evigheter, men det är mest det här att man aldrig kan komma igång. men det är väl bara att ställa in sig på att idag blir det övertid, sen hem och städa och sen förhoppningsvis hinna/orka träna lite med minsting. igår fixade han ett jättefint sändande med ställande redan på andra försöket, men eftersom man bara har ett försök på sig på tävling så hade jag ju gärna sett att han kunde få till det på första åtminstone på träning.

men nu ska jag återvända till statistiken.

Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.