ont

.jag 2016-05-16 07:35 (inga kommentarer)
måndag. jag gick och lade mig med dundrande huvudvärk och vaknade med dundrande huvudvärk, så det är väl inte så att jag direkt jublar högt idag. förra veckan var det haveri i fabriken och därför har de jobbat i helgen för att komma ikapp, vilket innebär att det stod en miljon prover som skulle analyseras när jag kom i morse. och jag ska ju inte helt släppa den delen av mitt jobb fastän jag har en ny tjänst, så det var bara att kavla upp ärmarna och hugga i. och imorgon har vi besök från vår tillsynsmyndighet, så idag är det mycket att fixa, kolla, läsa in sig på i sista sekunden. inte för att jag tror att någon begär av mig att jag ska vara insatt i allt när jag haft den här tjänsten i 14 dagar, men ett tillsynsbesök är ett tillsynsbesök och då vill man inte framstå som en som inte har en aning om någonting, i alla fall vill inte jag det.

men helgen? den var bra. i fredags kväll var jag ute och åt med J och vi hade som vanligt så himla kul, och som vanligt fick vi skiljas åt när det var som roligast eftersom vi måste umgås på landsbygdskollektivtrafikens villkor. jag kom väl hem vid elva och klockan ringde vid sex på lördagsmorgonen, för vid åtta var det samling i spårskogen. det gick ganska bra för både valpen och minsting, de hade fått varsin utmaning att bita i och därför gick det väl inte precis klockrent, men utveckling sker ju verkligen inte genom att bara göra sånt som är lätt och går som på räls. och det är ju sjukt bra att ha tillgång till tränare som ser till att man verkligen får träna på sånt man behöver träna på och att spåren innehåller exakt det som är utmanande för just min hund, istället för att det är slumpen som ska avgöra om träningen blir bra eller ej.

jaha, sen kom jag hem och jag vet inte om det var jag eller hundarna som var tröttast, men vi slocknade på soffan alla tre och slumrade bort en stund av eftermiddagen, men sedan kvicknade jag till och med hjälp av mr S blev potatislandet äntligen färdiggrävt. sedan åt vi middag och jag föreslog lite halvhjärtat att vi skulle se en film eller något, men ingen hade egentligen varken ork eller lust så mr S spelade något tv-spel och jag gick och lade mig med en bok.
igår steg jag upp tidigt och satte potatis och sådde bönor och satte deg på jäsning, sedan åkte jag iväg och höll kurs, kom hem, bakade bröd, lyssnade på en föreläsning och gjorde klart en av de sista inlämningsuppgifterna på ena distanskursen, lagade mat, fixade matlådor och kollade lite på tv och sedan var den dagen slut. någonstans där vid inlämningsuppgiften började huvudvärken komma smygande, jag tror den kommer från axlarna som i sin tur kanske protesterar mot grävningen, eller kanske bara är spända och ömma av någon annan anledning.

veckan som följer är rätt hektisk, men det är sista veckan som det är så här fullknökat, sedan blir det lugnare. men ikväll är det hundkurs, imorgon måste jag skriva på min hemtenta och fila på ett projektarbete, på onsdag ska jag på jobbutbildning i en annan stad så jag åker tidigt och kommer hem sent och räknar inte med att få något mera gjort den dagen. på torsdag är det hundkurs igen, på lördag ska jag först träna viltspår, sedan ska vi åka trettio mil för att gå på min systers bröllop och sedan trettio mil hem igen på natten. på söndag är det deadline för inlämning av projektarbetet och avslutning på ena hundkursen, som tur är inte förrän på eftermiddagen. så ja, jag vet väl ungefär vad jag ska göra minut för minut den här veckan. men sedan lugnar det som sagt ner sig, inte med en gång men gradvis. och får jag bara hemtentan i hamn så kommer jag att ha oceaner av tid att göra ingenting på, känns det som. för det är det jag längtar efter just nu: att bara göra ingenting. den tiden kommer. inte än, men snart så.

nu: ta värktablett och streta vidare.

Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.