fredag

.jag 2016-05-13 07:48 (inga kommentarer)
så var det äntligen fredag efter en rätt så hektisk vecka där jag ändå känner att jag inte fått gjort allt som jag borde ha gjort. inte har jag tränat med hundarna och inte har jag grävt något potatisland. men eftersom jag inte heller har suttit och latat mig eller glott på tv eller dumsurfat eller något annat så kallat onödigt på min lediga tid så är det väl inte mycket jag kunde ha gjort annorlunda.

imorgon blir det i alla fall viltspårträning så att det där dåliga samvetet för hundarna blir lite mildrat. inte för att jag tror att de lider jättemycket av att inte ha fått träna på en vecka, men jag tycker att det känns lite sådär eftersom det är något vi ändå gillar att göra. och det känns sådär när de märker att jag ska åka och förväntansfullt svansar omkring och tror de ska få följa med och sen inte får det. men ja. bättre tider stundar ju.

jag har en person i en av mina kurser som tidigare varit med i samma ridklubb som jag i alla år. och det var väl inte så att jag direkt JUBLADE när hon dök upp i det här sammanhanget. nej, men ni vet, vissa människor klickar man helt enkelt inte med. men folk går ju på kurs för att träna med sina hundar och inte för att bli bästis med mig, så det var ju bara att köra på och det har väl ändå gått rätt bra, tycker jag. nu har hon fastnat för viltspår, och det är ju trevligt, fast hennes syfte är enbart att meritera sin hund och det tycker väl jag är lite trist inställning, men det har ju inte jag med att göra. först frågade hon om inte klubben hade någon viltspårkurs, men det har de ju ingen renodlad utan det är ju bara min "prova allt möjligt-med-hund-kurs" som det ingår i. och sen undrade hon om jag inte kunde "lägga lite spår åt hennes hund i sommar" lika lättvindigt som om det handlade om att ta en fika. och det hade jag väl i och för sig kunnat göra (även om det är betydligt mer tidskrävande än att ta en fika) om det hade varit en person som tyckte det var roligt att hålla på med viltspår, som ville träna och utvecklas tillsammans med sin hund. men den här personen tyckte att viltspår var grejen eftersom det "inte verkade inte ta lika mycket tid som andra jaktprovsformer". eh, nej, att GÅ ett spår som någon annan har lagt tar ju oftast inte så lång tid. men den där någon annans tid ska ju också tas någonstans ifrån, och jag gör det gärna om det är någon som vill ha hjälp och jag kan hjälpa till, men jag har inte lust att enbart fungera som någon slags genväg till någons jaktmeriter. så där sa jag vänligt men bestämt nej.

hon som är hjälpinstruktör på den här kursen berättade att hon träffat någon hon kände och berättat att vi skulle ut och lägga viltspår till en kurs. och då hade den här personen sagt att hon hade provat viltspår en gång och hennes hund hade tyckt det var jätteroligt så hon tyckte det skulle vara så kul att få prova det igen, så kunde inte hjälpinstruktören fråga mig om jag lägga ett spår åt hennes hund också? EH, NEJ! alltså, om folk betalar för att gå kurs så kan väl inte någon random person bara komma och hoppa in för att de tycker det verkar kul? men frågan är ju fri, och det blev ett vänligt men bestämt nej till svar där också.

nu hoppas jag att jobbdagen går snabbt, sen ska jag i princip bara hem och vända för att sedan ta bussen till stan för att träffa J, äta och dricka vin och prataprataprata. som jag ser fram mot det. och sen är det helg. nästa vecka är det besök från tillsynsmyndigheten från helvetet, men det får bli nästa veckas bekymmer. idag skiner solen.










Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.