framåt

.jag 2016-05-12 07:29 (inga kommentarer)
jo, det går väl framåt. igår åkte jag hem och tänkte att så FAN HELLER att jag bara ska gå raka vägen in och sätta mig och skriva hemtenta. så jag satte mig i trädgården och åt smörgås och drack te och läste en tidning först, vilket gjorde att dagen i alla fall kändes lite mer än bara ätajobbasova. men sedan satte jag fart, och nu har jag kommit riktigt långt. och okej, jag erkänner. jag fuskar lite. den här hemtentan handlar om att man ska göra en liten studie. resultatet av studien är inte det viktiga, utan vad det handlar om är att man ska få prova på att göra det, samt skriva en vetenskaplig rapport med bakgrund och syfte och metod och resultat och diskussion. och det är ju bra, om man behöver lära sig det. men jag har ju skrivit hundratals rapporter på jobbet, jag har gjort ett examensarbete och tusen projektarbeten, jag vet liksom hur det går till.
så jag fuskar lite som sagt, istället för att göra en helt ny studie så använder jag resultat från en enkätundersökning jag gjorde på brukshundklubben i våras eftersom delar av den råkar passa in i mitt ämnesval. eller nej, råkar inte, jag valde ämne med baktanken att kanske kunna använda mig av den undersökningen eftersom den redan är gjord (fast i ett annat syfte) och varför uppfinna hjulet två gånger? och det har betonats att det inte är resultatet i sig utan rapportskrivningen som är det viktiga, SO SUE ME, men någon jävla gång ska man väl kunna få glida igenom lite enkelt på grund av att man har ERFARENHET? den har ju inte kommit gratis, och jag har ju ändå lagt rimligt med tid på litteraturstudien (som handlar om något annat) men igår slängde jag ihop hela resultatdelen på ett par timmar. nu återstår bara diskussionen, lite finputsning OCH SEDAN ÄR JAG KLAR.

och det är väl tur, för i den andra kursen har de slängt ut tre timslånga föreläsningar som tillsammans med en inlämningsuppgift ska betas av innan nästa söndag. plus att jag har ett projektarbete som ska finputsas lite innan det lämnas in. men jaja. det fixar sig nog.

idag ska jag på massage efter jobbet, och imorgon ska jag träffa J och sen är det helg. eller ja, det är ju en massa jobbhögar som ska betas av, en hundkurs som ska hållas och ett hus som ska städas innan dess, men det är ju i vanlig ordning bara att plöja sig igenom.

jag har bytt telefon och det medför en massa bök. bland annat är alla mina e-böcker borta, och när jag importerade filerna från den gamla telefonen så vägrar den nya att lägga till dom i aldiko och säger att filen inte kan öppnas, men jag kan ändå gå in i "files" och öppna och läsa, men de finns inte i min bokhylla och det sparas inte var jag är någonstans, så varje gång måste jag börja från början och bläddra fram till var-jag-nu-var-någonstans. och nyss skulle jag betala en räkning, men då var jag tvungen att logga in på banken och beställa nytt bank-ID, men jag har inte min bankdosa med mig så det kändes som lite moment 22, fast det är det ju inte, bara att jag får vänta tills ikväll (och hoppas att det fortfarande är liv i bankdosans batterier, för den har jag inte använt på...åratal, känns det som). sånt är lite tröttsamt. och ja, det är små i-landsbekymmer, jag vet.

men nix, nu måste jag jobba vidare.

Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.