ny vecka, nya tag, nya funderingar

.jag 2016-04-18 08:44 (inga kommentarer)
ja, då var det dags att ge sig in i ekorrhjulet igen. tredje veckan med jobb, plugg och sedan aktiviteter varje kväll, men nu är det sista veckan på ena kursen jag går och om två veckor slutar den andra. och om sex veckor slutar terminen. ja, jag vet att jag tjatar, men jag måste göra det för att ha koll och liksom hålla modet uppe hos mig själv.

helgen var bra. det enda som är tråkigt är att jag har inte riktigt har någon ork eller lust att pyssla i trädgården. nu har vi ju rätt mycket naturtomt, så den sköter sig ju själv. men jag skulle behöva organisera pallkragarna, börja så något, rensa i rabatterna, gräva ett nytt potatisland, klippa ner bokharabindan, men av detta blir det intet. när jag har tid så har jag inte lust. när jag har lust så har jag inte ork. och när jag har ork så har jag inte tid. ja, men det får väl vara så i år.

jag börjar också på allvar fundera på om jag verkligen ska göra tentan i den ena kursen, det känns just nu inte jättelockande att offra en lördag och åka 30 mil för att skriva en saltenta i fem timmar när det handlar om en kurs som jag egentligen aldrig kommer att ha "nytta" av eftersom den bara är en delkurs i ett helt program som jag aldrig kommer att läsa och hela programmet krävs för att man ska kunna jobba i den branschen; jag ska kanske nöja mig med att jag har lärt mig en massa jätteintressanta saker istället för att slå knut på mig själv...till vilken nytta? för att man "ska" slutföra det man påbörjat? för att jag vill ha ytterligare 15 hp till samlingarna? för att jag måste vara så förbannat duktig jämt? ja, det tål att funderas på.

alternativen för den kursen:
a. lägga en hel lördag på att åka 60 mil tur och retur, göra tentan, klara den, få 15 hp som jag inte har någon egentlig nytta av.
b. lägga en hel lördag på att åka 60 mil tur och retur, göra tentan, inte klara den och inte få 15 hp som jag inte har någon egentlig nytta av.
c. skita i tentan och inte få 15 hp som jag inte har någon egentlig nytta av.

worst case: att inte få 15 hp som jag inte behöver.
best case: att få 15 hp som jag inte behöver.

den andra kursen jag går skulle jag möjligen kunna ha någon slags allmän yrkesmässig nytta av, kanske är det bättre att lägga krutet där? det är en delkurs kvar och i den andra kursen är det två moduler plus ett projektarbete. och sen har jag ju min nya tjänst som jag kommer att behöva lägga fokus på och då kanske man inte behöver distanskurser som pockar på uppmärksamhet. samtidigt är det ju inte så långt kvar och har jag klarat så här långt så borde jag väl klara resten med, men USCH VAD SVÅRT ATT BESTÄMMA SIG.


fast jag behöver ju inte bestämma mig riktigt än, det är någon månad till sista anmälningsdagen för tentan. till dess får jag väl bolla tankarna fram och tillbaks och se var det landar. just nu lutar det åt "inte", men så pratade jag med M och han tyckte att det var "att ge upp på upploppet" och det är ju inte riktigt min stil heller. fast det är ju inte han som ska springa det här loppet.

nä, nu måste jag släppa det för stunden och försöka ordna upp dagen. det känns som om jag har massor att ta tag i, fast jag vet inte riktigt vad. jag har fått en jättestor låda med puckochefens grejer som jag ska gå igenom, men eftersom vi inte ska ha likadan tjänst, jag ska ju inte vara chef, så är det svårt att bedöma vad som går att använda. plus att puckochefen är/var en sån där person som inte kan slänga grejer, så mitt bland verksamhetsdokumenten sitter offerter från konferenser 2005 eller dagordningar från ett möte i projekt som lades ner för evigheter sen och liknande grejer. det känns både lätt och svårt att ta över. lätt att göra det bättre och mer strukturerat, svårt för att JAG INTE KAN OCH DET ÄR JOBBIGT OCH LÄSKIGT.

ja, men det är väl bara att börja.



Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.