äntligen fredag och änligen högre lön

.jag 2016-04-15 14:07 (1 kommentar)
ja, äntligen. veckan har rullat på i rätt så bra fart och det ska bli skönt att faktiskt bara åka hem och göra ingenting. de andra dagarna den här veckan har jag åkt hem och intensivpluggat ett par timmar, för att sedan åka iväg igen. men idag ska jag faktiskt inte göra någon som helst nytta. jag tänkte i och för sig i morse att jag kunde åka iväg och lägga spår till hundarna, sedan åka hem och hämta dom, gå en runda i sagda skog och sedan spåra. men nä. dels blåser det ordentligt, fast det gör i och för sig ingenting för både valpen och minsting behöver utmaningar. men jag är trött. det får jag lov att vara, tycker jag nog. och jag har stått ute och huttrat varenda kväll den här veckan och mer utevistelse väntar i helgen, då det dessutom ska regna. så jag kan väl få åka hem, tända i kaminen och krypa ner under en filt. så får det faktiskt bli.

nu har vi haft två möten om min nya tjänst och det börjar väl utkristallisera sig litegrann vad som förväntas av mig. rätt så mycket mer ansvar. rätt så mycket mer kunskap om grejer jag aldrig har jobbat med tidigare. jag måste gå någon form av utbildning, den saken är klar. och så - lönen. så som vi har haft det de senaste åren med omorganisationerna from hell där folk har sagts upp på löpande band så har det ju ramlat ner fler och fler grejer på allas tjänster utan att lönen höjts mer än precis på öret vad avtalet gett, och ibland har det ju varit på håret att lönen har betalts ut överhuvudtaget; så illa har det varit. och jag har ibland tänkt att tänk om min nya tjänst bara innebär mer ansvar och inte en spänn mer i plånboken, VAD GÖR JAG DÅ? några år på den tjänsten breddar i och för sig min kompetens och gör att jag kan söka andra jobb i andra branscher, så på ett sätt är det ju ändå en vinst. men, ja, jag tycker liksom att jag har gjort de där hundåren. så jag har gått och tänkt en del på årets lönesamtal, hur jag ska lägga upp mina argument och så.

men idag ville chefen ha "två minuter" med mig och då tyckte han att det var rimligt att jag skulle få ett tillägg på 3000 spänn, plus det som avtalet kommer att ge, vad det nu blir. det tycker jag faktiskt inte var så illa med tanke på att jag inte direkt kan någonting än. fast jag sa att jag ville tänka på det och kolla fackets lönestatistik först, bara för att spela lite hard to get.

nu ska jag plocka ihop det sista på skrivbordet och sen är det helg. både helg och löneökning, det var väl ändå inte så dumt?



AnnA

Grattis! Det lät som en alldeles utmärkt början på helgen :)

2016-04-16 08:47:56


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.