wish I was

.jag 2016-04-08 07:41 (2 kommentarer)
ja, men så blev det väl äntligen fredag efter en megastressig vecka med noll sekunders avkoppling. jo, jag såg finalen på "sveriges mästerkock" i onsdags, men annars har jag mest jobbat, jobbat över, pluggat och sedan flängt mellan jobb och tusen aktiviteter. nu är jag lite på tårna, lite för mycket uppe i varv, men i eftermiddag ska jag på SUPERMASSAGE.

lite tjafs i hundträningen har det varit. först var vi några stycken från en av kurserna som bestämde att vi skulle träffas och träna ihop i en inomhushall. inomhushallen är ganska liten, men alla hundarna känner varandra och ingen är aggressiv mot andra hundar. men så var det plötsligt en som fick för sig att hens hund var "livrädd" för en av de andra hundarna, och att den hunden hade "attackerat" hens hund vid flera olika tillfällen (vilket bara är bullshit, någon enstaka lekinvit är ju knappast att betrakta som "att attackera", inte i min värld i alla fall). men sen kan man ju välja hur man hanterar det. minsting är till exempel världens mesigaste hund i grunden, och det har hänt mer än en gång att jag har sagt "min hund är jätteosäker tillsammans med andra, så jag håller mig en bit ifrån er", eller något i den stilen. men den här personen var tvungen att göra en grej av hur himla attackerad och livrädd hens hund hade blivit av den här andra, liksom anklagade den andra personen fast på ett sätt som inte gick att bemöta på ett vettigt sätt. så det blev rätt dålig stämning, och är det något jag hatar så är det dåligt stämning och jag stör mig också extremt mycket på mig själv som alltid känner att det på något sätt är mitt ansvar att se till att den dåliga stämningen försvinner, HEJ BARNDOM liksom.

men hur som helst. för det första så blir ju inte en någon hund hjälpt av att ägaren håller på och stimmar runt och projicerar sina egna rädslor på den. och för det andra så fattar jag inte varför man FRIVILLIGT väljer att träffas och träna ihop med någon som man tror att ens hund är "livrädd" för, om det inte är i syfte att socialisera hunden. blir så himla trött på folk pt 1.

sen höll jag kurs igår, och då var det några som tyckte att "det var för mycket tävlingsinriktning" och det är ju såklart upp till var och en att tycka vad de vill, men jag undrar vad man egentligen har för förväntningar om man anmäler sig till en kurs där det tydligt framgår av kursbeskrivningen att man ska träna tävlingsmoment? nä, då ville de mer träna allmänlydnadsgrejer, men då kan man väl kanske anmäla sig till en allmänlydnadskurs...eller? blir så trött på folk pt 2.

nyss kom en gubbe från fabriken och bankade på dörren hit, vilket han ALLTID gör istället för att använda passerkort som alla andra, och när jag frågade honom om inte hans passerkort funkade så sa han "jag vet inte, jag har aldrig provat på den här dörren". blir så trött på folk pt 3.


men bra grejer i alla fall: mr S var och träffade någon på ett företag i den bransch han håller på att utbilda sig inom, och nu har han fått praktikplats där i sommar. och det lät inte omöjligt att kunna få en lärlingsplats där efter utbildningen heller. det hade ju varit kanon. och själv fick jag VG på min hemtenta. och en annan person på den nya hundkursen (som gick en annan kurs för mig i höstas) sa att hon saknat mig och "mina bra tips". och så är det fredag. jag har beställt en bok på biblioteket som heter någonting i stil med "hur du hanterar superjobbiga människor", så jag hoppas jag kan bli mer som en gås istället för att reta mig. hoppet är ju uppenbarligen det sista som överger en. nu ska jag jobba, sen möte om min nya tjänst.

AnnA

Varför försöker man alltid ta ANSVAR för hur andra beter sig? Gås, det skall jag tänka på i fortsättningen. Hur det rinner av liksom :)
Grattis till VG!!

2016-04-08 13:55:00

LaBonita

Yay till hemtenta, ny tjänst och allt det braiga!!!

2016-04-11 19:00:19


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.