ledig måndag

.jag 2016-02-29 17:54 (3 kommentarer)
jamen det är lite svajigt. i fredags var jag på den där hälsoundersökningen, och personen jag träffade var fullständigt vidrig under en helt onaturligt glättig och klämkäck fasad, mitt sociopatvarningssystem gick igång på alla cylindrar samtidigt som mitt väluppfostrade och söndersocialiserade jag försökte förhålla mig till den situation jag befann mig i där jag skulle svara på frågor och bli tagen i och liksom vara till lags. och uppenbarligen mår jag väldigt dåligt av det, för resten av helgen har jag känt mig helskum. mardrömmar, spänningshuvudvärk, halsbränna och en allmän känsla av olust och äckel som jag liksom inte kan relatera till någonting speciellt. jag har vaknat flera gånger varje natt och varit så spänd att jag trott att huvudet ska sprängas och har fått ligga och djupandas och aktivt slappna av för att överhuvudtaget kunna tänka på att somna om.

men jag mår tydligen bra i alla fall. blodtryck, blodsocker, kolesterol och hb var jättebra, jag hör alldeles utmärkt och spirometritestet visade att jag har en lungkapacitet som inte är av denna världen. men i fortsättningen vill jag nog kolla det någonstans där jag inte får ångesttryck över bröstet i dagar efteråt.

men allting rullar ju på ändå oavsett hur man mår och det är väl skönt att fokusera på andra grejer. så jag åkte därifrån och direkt hem och hämtade minsting och vidare till veterinären. den där knölen var ingen fettknöl, den innehöll lite vita blodkroppar och veterinärens teori är att den uppkommit efter ett trauma som nu kroppen försöker läka ut. så han ska äta inflammationsdämpande medicin i tio dagar och sen får vi vänta och se. det kan gå rätt vilt till när minsting och valpen skojbråkar, så att han fått nån smäll vid något tillfälle är jag inte särskilt förvånad över. det fanns i alla fall ingenting som tydde på tumör och det var ju i alla fall huvudsaken.

sen höll jag kurs för rasklubben i lördags och det gick bra, igår hade vi spårkurs och det blev också lyckat.
och sen åkte jag och mr S på en liten roadtrip till några ställen som vi brukade åka till när vi precis hade träffats och det var trevligt ända tills det började osa bränt om bilen och när vi stannade så bolmade det rök från ena framhjulet. så lagom kul att stå där vid vägkanten fem-sex mil hemifrån och försöka fatta vad som hänt (det som rök var hjulbultsöverdrag i plast som blivit så varma att de hade börjat smälta så något har väl legat emot på något vis), vänta på att det skulle svalna och sluta ryka och sen köra hem med hjärtat i halsgropen. vilket inte gjorde mitt redan mentalt sköra tillstånd bättre, men vi kom ju tack och lov hem till slut, om än betydligt senare än vi planerat.

och idag har jag varit ledig, och mr S också, så det har varit som en extra söndag idag. jag har hunnit gå i skogen med hundarna och även pluggat lite, och sen betalade jag räkningar för omkring 20 000, det var bilförsäkring och hundförsäkring och pellets och köttlåda som var de tunga posterna. men nu kan vi värma huset till i höst någon gång, vi har ekologiskt och närproducerat kött för cirka ett år framåt och försäkringarna måste man ju ha, så det är ju inte mycket att dividera om egentligen. utslaget per månad blir det inte speciellt mycket, det är mest när man, eller jag då, ser de här jättesiffrorna som jag tycker det känns lite jobbigt. och herregud, vi är ju ändå privilegierade som har råd att värma upp huset, köpa bra kött, vara försäkrade. det är det ju faktiskt inte alla som har, så jag ska inte klaga.

och i övrigt har jag försökt omhulda mig själv idag. haft mjuka kläder och suttit insvept i filtar och försökt vara avslappnad och fin i kroppen och inte tänka på jobbigheter och jag tycker att jag har lyckats hyfsat med den biten. nu ska jag dricka te och äta ostsmörgås och kolla lite på något simpelt program på tv och INTE tänka på att det står en massa prover som väntar på analys och som har samlats på hög idag. det är ju egentligen inte optimala förutsättningar för att vara ledig när säsongen har dragit igång, men det får faktiskt gå ändå. jag ska INTE stressa över det.

Tinto

Men... kan du spara kött i ett år?
Sen undrar jag hur den där hälsopersoner var, klämkäck och glättig kan jag fatta, men... Fast du ville ju inte tänka på det mer, så. Skönt för dig att få lite ledigt i alla fall.

2016-02-29 18:21:31

.jag

@Tinto: ja, det går jättebra...i frysen förstås :)
hälsopersonen var av typen som ska tala om för en hur man mår baserat på extremt lite information, exempelvis "jaha, så dina barn har flyttat hemifrån? jamen då har du ju det JÄTTEBRA", eller "jaså du sover dåligt? ja, men så länge du bara får sova ibland så är det ingen fara, för då får kroppen vad den behöver", vilket jag tycker var extremt förhastade och rätt oprofessionella slutsatser, men värre var känslan av att hon blixtsnabbt skulle kunna slå om från extremt käck till extremt otrevlig och obehaglig om man inte höll med....typ. lite svårt att förklara men nåt i den stilen. lite skräckfilmsvibbar.

2016-03-01 08:57:01

Tinto

Aha! Ja, vissa personer får man konstiga vibbar från. Det är bäst att gå på magkänslan och undvika dem, även när man knappt kan förklara det ens för sig själv.

2016-03-01 11:59:16


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.