mars

.jag 2016-03-01 11:59 (inga kommentarer)
sådär, nu har jag slitit och släpat som ett litet as sedan klockan fem i morse för att hinna ifatt med det som samlades på hög under min lediga måndag. och det är väl klart att det kan kännas värt att stressa på under några timmar kontra en ledig dag och få en liten långhelg dessutom. men samtidigt känns det inte rimligt, jag har ingen backup under den tid på året när A inte är här och delar av mitt jobb är av den karaktären att det bara fylls på, varenda dag som det är produktion kommer det prover som ska analyseras och är jag inte där så samlas de på hög. min kollega M kan väl delar av jobbet hjälpligt, och han kan väl täcka upp för mig om han tycker att han har tid. men samtidigt vill han inte lära sig mitt jobb, vilket innebär att han gör lite som han själv vill och tror är rätt och lämnar resten åt sitt öde. vilket i sin tur innebär att det tar nästan lika lång tid att försöka reda ut vad som är gjort och vad som inte är gjort än vad det skulle ha tagit om jag hade gjort det själv från början. det här tog jag upp med min chef på medarbetarsamtalet innan jul, och han tyckte att det var både rimligt och naturligt att M är backup till mig. men när M inte VILL lära sig de rutiner och metoder som hör till mitt jobb så krävs det ju att någon, chefen, går in och pekar med hela handen och styr upp det och ser till att det blir något av. och det gör han ju inte. dåligt, eller rättare sagt obefintligt ledarskap är ju något av det här företagets signum. man blir så trött.

och trött är jag och jag sover jättedåligt. jag vaknar flera gånger varje natt av att det känns som att huvudet håller på att sprängas, så kvalitén på sömnen är väl därefter. musklerna i axlar och nacke är som spända stålvajrar, vilket inte heller gör saken bättre, och allting känns som ett enda stort bultande blåmärke. i morse klarade jag inte att ha någonting som satt åt det allra minsta, till och med en mjuk sloggi-topp kändes som tortyr, så jag fick gå till jobbet bh-lös. det har aldrig hänt förr, men allting går tydligen att ta till nya nivåer. jag trivs inte utan bh egentligen, men jag måste nog säga att helvete vad skönt det är att inte ha något som trycker någonstans när det känns som att varenda nervbana ligger blottad och sårig.

men imorgon ska jag på massage, fick tips om en ny som jag ska prova, och på fredag har jag en tid inbokad hos min vanliga, och sällan har det väl varit mer passande än nu.
ikväll är det tävlingslydnadskurs för minsting, på torsdag har jag min hundkurs, på fredag är det årsmöte i rasklubben - ÄNTLIGEN ska jag slippa det oket. på lördag ska jag på fortbildning för instruktörer, det ska bli jättekul. och på söndag är det spårning med min hundkurs, vilket också är roligt, och sen har jag LEDIG MÅNDAG efter det. så trots att kroppen bråkar och sätter sig på tvären och psyket känns rätt svajigt så finns det ju ändå grejer att se fram emot. och så är det mars. vår! ja, det märks ju inte riktigt än, men snart så borde det väl komma lite värme, vårsol, ljusa kvällar, sånt som gör livet värt att leva.


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.