Kräken på besök

Jazzie 2015-11-23 19:28 (1 kommentar)
I fredags hade Sambon julfest med jobbet. Julfest och julfest när det är mitten av november och det inte är julbord som serveras. Men hur som. Det är den julfest de får. Nu ska det jobbas med julhandeln resten av året.

Jag och ungarna skulle ha värsta sköna myskväll tillsammans. Pannkaka till middag. Fredagsmys i soffan och så skulle vi se "Lejonkungen" för första gången.
Jag tycker det är en Disneyfilm som vekligen är bra. Men jag har tyckt att barnen varit för små.
Tusse är väl egentligen fortfarande för liten i mitt tycke. Men det är ju så det funkar när det ska vara lika för båda. En får vänta lite längre. Och en får det lite tidigare.

Och kvällen blev trevlig. Mysig på alla sätt. Nattning med Pelle Svanslös som god natt-saga.
Sen var det min tur med myskväll. Jag skulle slötitta på tv och hade jobbdatorn i knät. Inte för att jag måste jobba, utan för att jag tyckte det var roligt att sortera lite bland jobbgrejer än att lägga patinas på min privata dator.
22:30 vaknade barnen. Nåja, de brukar somna om snabbt när man går och lägger sig med dem. Tusse la sig. Grodan var lite oroligare. Och sen bara exploderade det.

Väggar, golv, dörrar, mattor... som en jävla kaskad stod spyan. Och sen nästa. Tredje vågen nådde toaletten.
En superupprörd Groda på toaletten. En jätteorolig Tusse fast i sovrummet. Avskärmad av kräks som låg fan i mig ÖVERALLT!!!

En sak i taget.
- Grodan måste kräkas klart. Check
- Torka upp det värsta på golvet så det går att röra sig. Check
- Ta Tusse ut ur sovrummet som stinker spya och sätta henne i soffan. Check.
- Klä av Grodan och duscha av honom. Check.
- På med något varmt. Både Tusse och Grodan. Check.
- Skura golv, väggar, dörrar och vrår. Noggrant som fan. Check.
- Krama barnen. Check.
- Kläder till Grodan. Check.
- Påsar för kommande spyor. Check.
- Ut med matta ur sovrummet. Den får kastas. Check. (fixar inte att göra den rent för hand och den är för en billig skitmatta för att kemtvättas)
- I med handdukar, skurtrasor och annat i tvättmaskinen. Check.

Det händer alltid när Sambon är borta. Och han är verkligen inte borta ofta. Är det inte kräksjukan så är det krupp och besök på Astrid Lindgren. Det är så märkligt.
Sen var cirkusen igång. Grodan kräktes varje timme fram till 4-tiden. Vid 2-tiden kom Sambon hem. Han tog in Tusse till vårt sovrum så hon skulle få sova.
Trodde vi ja. Mellan två av Grodans kräkningar började Tusse. I vår säng förstås.
Jag och Grodan sov oss förbi första sängklädsbytet och Tusse-klädbyte Sambon fick göra.

Runt 4 möttes vi på toaletten med varsitt kräkbarn. Ena var på väg ut när nästa var på väg in. Men Tusse var usel på att vakna i tid. Så tre sängklädsbyten senare var det morgon.
Tusse slutade kräkas vid 11-tiden.
12 timmars kräks. Fy fan!!
Vi har ju plockat kräksjukan rätt duktigt genom åren. Så jag känner mig ganska härdad. Inte så att jag tycker det är mysigt men jag har inga problem med att jag själv håller på att spy av att torka mina ungars spyor. Jag har en rätt okej stenmage i det läget.

Lördagen försvann i en enda kompakt dimma.
På söndagen skulle jag träffa mina systrar och våra kompisar på vår årliga födelsedagsträff. Vi alla 5 fyller år inom loppet av en månad i augusti-september. Så vi träffas en gång på hösten som en gemensam födelsedagspresent och födelesdagsfirande av oss alla på en och samma gång.
Jag tog inte i någon. Knarkade handsprit och tvättade händerna en massa gånger. Just in case.

Så var det måndag morgon idag då. Ungarna skulle till dagis. Vi skulle till jobbet. På kvällen skulle mamma och pappa vakta ungarna medan vi drog till Uppsala för att eventuellt köpa en bil.
Trodde vi ja.
Vid frukosten var Tusse extra krånglig. Trots att hon ätit mat under helgen. Hon kör med rätt många trix just nu vid matbordet så jag körde hård stil att hon skulle äta.
Men det blev bara värre.
- Mår du illa? Ska du kräkas?
- Neeeeej, grinade hon. Jag lovar jag ska inte kräkas.
- Men vad är fel då Tusse? Har du ont i magen? Ont någonstans? Du ska inte kräkas?
Tusse lovade dyrt och heligt att det inte var något fel på henne. Samtidigt kunde hon inte förklara varför hon inte kunde äta. Hon blev allt oroligare.

Fan. Jag ledde henne till toaletten. Men nej, nej, nej.. hon skulle inte kräkas. Hon var helt säker.
Kaskaden landade i toaletten den här gången i alla fall.

Jag tycker verkligen att kräksjuka suger. Men en kräksjuka som gör ett 48 timmars uppehåll och sen drar på igen. DET SUGER SÅ IN ÅT HELVETE!
Så vi har varit hemma idag. Vi fick ställa in mormor och morfar. Och Sambon är nu på väg till eller från Uppsala. Med eller utan bil. Jag vet inte än vilket. Det blev ju lite stökigare nu när han ensam fick åka upp med en bil för att sen försöka komma hem med en annan bil. Vi får se hur den historien slutar.

Tusse verkar inte kräkas något mer. Inget har hänt sen imorse. Hon har fått i sig en del mat. Och Grodan har hållit sig lugn. Än så länge. Men 48 timmar från imorse är ju vad som gäller hur som. Så jag är hemma och vabbar imorgon också.

Kräken suger!!
Nu är det inte så att jag stortrivs med influensa, falsk krupp, odefinierad feber, vattkoppor eller annat skit heller. Men kräken suger verkligen.

Bella

Ja, det är helt bedrövligt med kräksjuka och ännu värre när det blir sådär! Sist spydde ena barnet 50 timmar efter att det konstanta kräkandet i första svängen upphört. En gång - och så börja om att räkna...

2015-11-25 23:30:55


Info
Namn
Jazz
Född
-
Hemstad
Stockholm
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-12-27
Antal texter
1 076
Övrigt
Jag fyller 43 år 2018.
Har två barn. Sambon blev Man när prästen vigde oss.

Vi bor halvvägs ut på landet. Bland åkrar, ängar och grusvägar.

De senaste 4 åren har livet gett oss prövningar som fått mig att ompröva vad som är viktigt i livet.
Det har gjort mig lite mer ödmjuk till tid, plats och rum. Gett mig nya perspektiv om vad som är viktigt.
Men det har också gjort mig rädd.
Jag väntar på nästa käftsmäll och tror att om vi planerar framåt i tiden så är det som att be om dåliga nyheter.

Allt får mig att sakta ändras. Till något bättre? Förmodligen inte. Men till något lite annat.
Valspråk

Face it... jag är den jag är vare sig jag vill det eller inte