mörv var ordet

.jag 2015-11-18 08:02 (inga kommentarer)
ja, men igår skulle ju vara en trevlig dag, och det var det väl också. eller jobbet var väl sådär. bästa stunden var när två kollegor ringde efter lunch, bad mig sätta på kaffe och sedan kom och satte sig på mitt rum, åt upp mitt bjudgodis och diskuterade händelseutvecklingen i "bron".

sedan visade det sig att den där kursen som S och jag skulle gå tillsammans och som började denna veckan inte ens var samma kurs. något liknande, men den hon menat och som vi tittat på tillsammans började nästa termin. my mistake, så nu får jag väl gå den här kursen själv då. och då var det väl inlämningsuppgifter och projektarbeten till förbannelse, men jag tror nog att jag ska kunna ro i land det i alla fall.

efter jobbet åkte jag och hämtade upp N och sedan åkte vi och hämtade barnen på dagis och fritids och därefter åkte vi och köpte julpynt till deras lägenhet, och det var trevligt och kul. sedan fikade vi och så åkte jag hemåt och blev plötsligt nedstämd. klockan var strax efter fem, det var KOLSVART, bilarna susade i en jämn strid ström som aldrig verkade ta slut och det regnade. så kom jag hem och där satt mr S i soffan och hukade framför datorn med CNN:s eviga nyhetsflöde igång på tv:n, och jag slog mig ner med min kursbok, men var liksom både dödstrött och rastlös på en och samma gång, och dessutom irriterar jag mig stundtals till förbannelse på det där med att tv:n ska stå på utan att någon tittar.

vad jag borde ha gjort i det skedet var att gå ut och ta en promenad eftersom jag VET att jag blir sån här när jag bara har varit inomhus hela dagen som jag hade igår, och att det HJÄLPER att gå ut, men det tyckte jag inte att jag orkade. så jag satt kvar, slöbläddrade i min kursbok, irriterade mig på tv-ljudet, bytte kanal (vad jag borde gjort var att stänga av, men inte ens det kom jag mig för) tusen gånger, spelade några rastlösa omgångar ruzzle på telefonen, försökte läsa igen, blev avbruten av mr S som ville visa något på facebook, sedan beklagade jag mig över kursboken och gubben som skrivit den, försökte läsa vidare, blev avbruten av något som visades på tv och ja, sådär höll det på tills jag slängde ifrån mig boken och fräste att jag fan inte STOD UT MED DET HÄR (väldigt oklart vad, men jag antar tillvaron, mörvet) och gick och duschade och borstade tänderna och la mig.

så himla dumt. jag borde ha gått och satt mig någon annanstans, jag borde ha gått ut, jag kunde och borde ha tränat något med hundarna, men nä, allt kändes bara jobbigt och tråkigt och MÖRV. men jag somnade i alla fall och sov som en klubbad oxe hela natten, vaknade inte ens när mr S gick och lade sig, och dessutom försov jag mig i morse, visserligen bara med tio minuter men när jag vaknade hade jag absolut inget minne av att klockan ringt överhuvudtaget, och då har jag ändå två stycken som jag måste ha stängt av i sovande tillstånd.

så nu sitter jag här på jobbet med lite stresshuvudvärk och är väl lite sådär peppad. och så kom L, som är den kollega jag nog tycker allra sämst, och han lät så jävla sur när han hälsade, och är det något jag stör mig på så är det när folk inte kan bemöda sig med att försöka låta trevliga när de hälsar. sen behöver man inte alls vara hej och tjenis och bästis med alla, men ett "god morgon" i åtminstone neutral ton kostar fan i mig inte en spänn. men L är en sån där självupptagen humörmänniska som uppenbarligen inte tycker att man behöver ta hänsyn till någon annan, ni vet en sån där bufflig och liksom oborstad typ som tycker att "amenvadfaaandå då?" och "är du helt jävla dum eller?" är argument som håller i alla lägen. utöver det så är han rasistisk, sexistisk och allmänt dum i huvudet så det är ju ingen rolig människa vi har fått på halsen direkt. fast blir det som vi tror, fast ingen vet ju, så kanske han går över till den andra delen av organisationen när företaget delas, men det vore väl för bra för att vara sant.

så försöker jag och min före detta kollega och vän J få till ett datum där vi ska träffas och dricka vin och prata, men det verkar ju LÖGN. vi har precis avfärdat exakt varenda fredag och lördag fram till jul, för antingen är den ena eller den andra eller båda upptagna, så nu får vi försöka med en torsdag istället. ja, herregud, man kan väl se det som vilken after work som helst bortsett från att vi inte jobbar ihop längre.

men nu ska jag väl försöka sno ihop någon form av arbete. suck, jag ska inte påstå att jag är sådär enormt inspirerad.

Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.