fuck you, pms

.jag 2015-11-12 07:36 (1 kommentar)
igår var periodvis en bra dag. jag jobbade, hann med att uträtta ärenden på lunchen, kom därför hem i tid, tog en härlig skogspromenad med hundarna, åkte och köpte ägg på den där gården där hönorna går omkring och pickar och allt kändes bra.

men sedan. sedan var det som om kroppen fylldes av rastlös irritation och ledsenhet. jag tränade med valpen, vissa bitar gick riktigt bra, andra mindre bra och då blev jag irriterad. istället för att 1. bli glad över det som gick bra, och 2. analysera vad JAG har gjort för fel eftersom han inte förstått vad jag menat, så blev jag bara sur. ja, så det var ju bara att inse att det enda rätta var att lägga ner träningen för dagen, busa och leka lite och komma ur det negativa. och sen mailade N och ville att jag skulle kika på ett arbete som hon höll på med och ge lite feedback på det, och det kunde jag väl göra, det kändes väl inte så betungande. så det gjorde jag, men sen var det som om all ork och energi försvann ner i ett svart hål av ilsket kliande irritation och gråt. jag satt i fåtöljen och retade mig på att det kändes som att det låg filtar och kuddar och grejer nerknölade exakt överallt. någon av oss tillbringar väl ungefär var tredje natt på soffan på grund av hosta och/eller snarkningar, och det ser ju ut därefter. och vi har inte så jättemycket förvaringar, eller det skulle vi kanske haft om inte mr S hade varit en sån jävla HAMSTER, och så fick jag reta mig lite på det också. och sen gick jag ut i hallen och höll på att få ett sammanbrott på att det låg pappershögar och böcker på varje ledig yta, och där försökte jag tänka att det faktiskt är mitt ansvar, det är grejer från mina distanskurser, men det är ju ändå mr S som är ansvarig för att det fan i mig ALDRIG blir klart i arbetsrummet (det har hetat att det är "i princip klart" hur länge som helst, men sen kommer det alltid tusen andra grejer emellan, så HELT klart verkar det aldrig bli) så att man har någonstans att sitta och tillgång till hyllor med pärmar där man kan sätta in alla lösblad istället för att de ska ligga i högar överallt. JAG BLIR GALEN.

så istället för att plugga eller åtminstone läsa en bok så satt jag och surstirrade på telefonen, bläddrade igenom facebook och instagram och tillbaka till facebook igen, så otroligt meningslöst och det var inte ens kul. hittade nån bild på nåt gammalt ex och han hade blivit en lönnfet gubbe med husvagn. fast på andra bilder såg mest ut som en gammal sliten pundare, vilket han förmodligen också var. snäll var han i alla fall inte, herregud, vi var ihop när jag gick på HÖGSTADIET och han var väl tre-fyra år äldre och fy fan vad han utnyttjade att jag var ung och vilsen och olycklig, för att bekräfta sig själv och för att få knulla. ja, och så hamnade jag i DET träsket en stund. HERREGUD.

mr S tittade på "the big bang theory", ett program som verkar gå på alla kanaler, JÄMT JÄMT JÄMT, och jag AVSKYR amerikanska komedier med tillgjorda röster och burkskratt. men jag orkade inte resa mig och gå någon annanstans. till sist gick jag ut i köket för att tömma diskmaskinen, och då hade väl någon, oklart vem, råkat stänga av den så den var inte klar och de där nya energisnåla programmen tar ju för fan HUNDRA ÅR. vilket normalt sett verkligen inte är ett problem, men idag kändes det som att jag ville börja gråta bara vid tanken på att jag måste tömma diskmaskinen "sen" istället för när jag hade tänkt göra det. ja, ni hör ju hur rolig min kväll var.

men sen lade jag mig raklång i soffan och kollade på "bonde söker fru", och valpen hoppade upp och lade sig som en liten varm och nybakad limpa på min ena arm och då kändes det bättre. och sedan sov jag som en stock hela natten, vilket kanske också kan tänkas lätta upp humöret en smula, för natten till igår kändes det som att jag sov max en kvart. och idag kommer det att bli LUGNT OCH FRIDFULLT på jobbet, förhoppningsvis i alla fall, för chefen är på nån mässa och M och L är också med, så i bästa fall kan jag gå här och hålla på med mitt hela dagen utan att så mycket som behöva säga hej till någon.

torsdagar är vår städdag, och det är väl inte så att jag hoppar jämfota över det, men det är väl bara att ta sig igenom. och sen är det fredag och sen tävlar jag både lördag och söndag, och sen är jag fan i mig i mål med den här höstens göromål, och säga vad man vill men jag har fan i mig gjort det BRA. jag har haft mina hundkurser och fått beröm öst över mig för dom. jag har tränat och fått minsting klar till tävling i ettan och valpen på god väg upp i trean. jag har läst kurser på distans och hittills klarat alla uppgifter i tid, samtidigt som jag har jobbat heltid. det får man väl faktiskt vara rätt så nöjd med.

har jag tur och flyt och minsting presterar som han gjort på träning och på förra tävlingen så blir det årets sista tävlingar, men annars finns det ett par till på rimligt avstånd. jag hade önskat att minsting skulle kunna bli klar med klass ett i år, för att vi ska kunna satsa helhjärtat på träningen till tvåan under vintern, men marginalerna i tävlingslydnad är ju inte enorma, det räcker med ett enda misstag på ett moment med hög koefficient så är man ute ur leken. så det får väl blir som det blir med den saken. men det känns som att jag ändå är inne i någon slags bra flow där, och minsting har verkligen utvecklats positivt det senaste halvåret och blivit otroligt stabil. jag känner mig nog för första gången i livet inte ens speciellt nervös för att tävla (än i alla fall...), men som sagt är det väldigt mycket som kan gå åt pipan i alla fall, så jag gör mig inga förhoppningar. eller JO, jag försöker ju hela tiden visualisera hur vi genomför moment efter moment helt klockrent, för att jag ska komma in i någon positiv anda som jag föreställer mig att jag då ska utstråla. sen kan jag ju inte göra mer än mitt bästa och hoppas på att det matchar med minstings perceptionsförmåga och dagsform. may the force be with us.




sodanismo?

åh I feel you. fick ett smärre ledsensammanbrott igår för att tacosåsen var slut hemma. helt orimligt ledsen över detta. skönt att känna sig som en stabil och vettig människa...

2015-11-12 10:27:03


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.