blue moon

.jag 2015-11-11 11:39 (inga kommentarer)
"du som jämt har så mycket att göra, hur kommer det sig att du har börjat läsa?" undrade min kollega M idag. och jag svarade att jag visst alltid hanterar kriser av olika slag med att börja plugga. inte för att det kanske löser krisen i sig, men man tvingas fokusera på något annat och man får lite perspektiv på saker och ting och sen ett tu tre så har det ordnat sig på något sätt. plus att jag tycker det är kul att lära mig nya saker, men det är ju mer en positiv bieffekt av min så kallade krishantering.

inte för att livet känns så krisigt just nu. L ringde visserligen igår, men det var första gången på länge som vi faktiskt pratade tvång. men han har tagit kontakt med vuxenhabiliteringen och det är bra. psyk får hjälpa honom med tvånget, men de tar ju inte i hans aspergerrelaterade problem. men nu hade han i alla fall träffat vuxenhabiliteringen och tyckte de verkade vettiga. det finns en plan, och det var han nöjd med. skönt.

och jobbet, ja, det är ju som det är. inte så kul, men det är i alla fall ett jobb och en inkomst och det är det ju inte alla som har. förhoppningsvis blir det bättre framöver, när bitarna i den kommande omorganisationen fallit på plats, och förhoppningsvis SKA DET VARA så nu framöver, inte bara att det kommer in någon gubbe utifrån och sparkar ett antal personer och försvinner igen och så kommer nästa gubbe och gör samma sak, fast i en annan del av organisationen, sådär som det har varit hos oss nu i flera år. lite mer stabilitet och kontinuitet och ordning och reda, TACK. så blir det nog bra så småningom, förhoppningsvis i alla fall.

idag är planen att åka hem, gå ut i skogen med hundarna i det fina vädret (alltså, sommaren 2015 var ju inte mycket att hänga i julgranen, men sol och 14 plusgrader i november: BRING IT ON) och sedan åka och hämta ägg på en gård några kilometer bort. jag är så himla glad att jag har hittat ett ställe där jag kan köpa ägg från en liten hönsflock som går ute och pickar på en gårdsplan. sedan ska jag träna lite med valpen hemma, igår var vi på brukshundklubben och körde igenom alla momenten i klass 3, och de flesta sitter okej med tanke på att vi började träna för...tre veckor sen? men fjärrdirigeringen är en svag punkt, det var det redan i tvåan och då är det ändå bara sitt och ligg, nu ska det in ett "stå" också, och det vill sig inte riktigt. eller jo, han ställer sig, men tar samtidigt några steg mot mig, och ibland när han sätter sig upp från liggande så blir det gärna att han rör sig nån decimeter mot mig. och eftersom det är hög koefficient på fjärrdirigeringen i trean så känner jag att där har man mycket att vinna på att lägga ribban högt. så nu blir det strikt fokus på belöningsplacering och klickerträning hemma i köket. jag är sjukt peppad och valpen har lätt för att lära, så det ska nog gå bra.

i övrigt sov jag som en kratta i natt på grund av ledvärk och stress över att inte kunna sova. THE JOY OF PMS. idag är ledvärken kvar men humöret känns förhållandevis okej. fast än så länge har inget direkt gått mig emot idag, det kanske mest beror på det.

Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.