ny vecka, nya tag

.jag 2015-11-09 06:28 (inga kommentarer)
jaha, det var den helgen det. i fredags lyckades jag komma ifrån jobbet lite tidigare, det var skönt. det där med fyrtio timmars arbetsvecka känns så otroligt bortkastat om ni frågar mig. och ibland tänker jag på att jag kanske skulle göra något helt annat av de där tjugo-nånting åren som jag har kvar att jobba. frågan är bara vad, och hur det skulle gå till. men det är kanske sånt som visar sig. KANSKE FÖRR ÄN MAN ANAR, som vi brukar säga med domedagsstämma på jobbet, eftersom det ska vara förhandlingar om några veckor och "dom kanske lägger ner hela skiten". ja, ingen vet och den där ovissheten är så tröttsam. nog om det.

i lördags steg jag upp tidigt, gick en långpromenad med hundarna och åkte sedan till brukshundklubben. om 2015 har varit ett rövår i största allmänhet hör nog mina hundkurser till undantaget som bekräftar regeln. så jäkla roligt och spännande och utvecklande och egoboostande som det har varit. när folk från första kursen kommer och frågar om jag tror de kan gå min andra kurs till våren, för de har hört att den ska vara så bra. när folk från den andra kursen kommer och säger att de vill ha "någon slags fortsättning", eller att de funderar på att gå samma kurs en gång till. eller varför inte när VILT FRÄMMANDE MÄNNISKOR kommer och säger att de vill gå kurs för mig. mmm, jag sparar varje ord, det är som små söta karameller att gå omkring och suga på. och sen kan jag inte låta bli att gå och fila på "någon slags fortsättning" fastän jag sagt att jag ska ta det lugnt. haha. jaja.

efter träffen på brukshundklubben åkte jag hem och jag och mr S bar ner tre ton pellets i källaren samt flyttade och staplade om ett par kubikmeter kapad och kluven ved som legat på tork sedan förra sommaren, och sedan fick vi stormsäkra eftersom det var klass 2-varning utfärdad natten mot söndag. fast det blev inte så illa, inget blåste sönder och vi hade ström hela tiden så värre har man ju varit med om.

söndagen inleddes med en långpromenad i sol och friska vindar, sedan gick jag hem och bakade bröd och långkokade kött och gjorde äppelkaka och pluggade lite, och på kvällen gick jag och N på bio. det känns som en välutnyttjad helg.

veckan som kommer är jobb, jobb, jobb och sen ska jag tävla både på lördag och söndag. efter det får vi se, har vi lyckan och marginalerna på vår sida så får minsting sitt LP1 och i så fall kör vi träning för LK2 i vinter. om inte - vilket kanske är mer sannolikt - så finns det några tävlingar kvar på säsongen som jag kanske anmäler honom till. eller så gör jag inte det utan väntar till våren istället. vi får väl se hur det känns på söndag.

och sedan vill jag vara ledig någon dag, ha en långhelg eller så, men det beror lite på hur det ser ut med orderingången. för det här med att vara ledig och komma tillbaks till ett berg av ogjort arbete förtar ju lite suget. men säsongen går mot sitt slut, och då brukar det trilla in strödagar utan produktion, så förhoppningsvis kanske det klaffar.

nu; jobbajobbajobba.






Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.