oktober

.jag 2015-10-01 11:51 (inga kommentarer)
nej, jag VÄGRAR börja ytterligare en text med att stöna över hur trött jag är. nu är det oktober. höst på riktigt borde det kännas som, fast igår var det närmare tjugo grader och sol från en molnfri himmel. jag tog en riktig långrunda med hundarna i skogen efter jobbet och det var skönt. och sen satt jag bara rätt upp och ner och drack te och läste böcker och åt knäckebröd med god ost. det var inte heller så dumt.

idag pratade jag och min kollega S om den här tröttheten som vi tror kommer ur håglöshet, att allting känns tråkigt och meningslöst, och vi bestämde att vi skulle göra något åt det. ha en firma i firman där vi driver små egna projekt som vi tycker är uppiggande, och sen började vi spåna på vad det skulle kunna vara, och "utrensning" var ett. på vårt jobb råder det en närmast krampaktig kan-vara-bra-att-ha-mentalitet, vilket innebär att helt oanvändbara grejer blir stående i åratal. som nu till exempel började vi dra i ett par ton halvfabrikat som tillverkades 2012 till en kund som sedan av någon anledning inte skulle ha det. och varje gång vi inventerar så måste vi räkna det och så pratar vi om att vi borde göra oss av med det, för det står bara och tar upp en massa plats som vi behöver till annat. men vi får inte slänga det för råvaruvärdet är minst 50 000 kronor, plus att det ju kostar att deponera avfall också. men produkten har passerat bäst-före-datum för längesen och lär ju inte bli mer användbar bara för att den står och samlar damm några år till. men eftersom ingen kommer med något konkret förslag så blir den bara stående. men nu så stormade S och jag in till chefen med en eminent PLAN som vi fick med honom på, och plötsligt blev det lite kul igen.

sen kom det mail med information från de nya ägarna om att nu ska det omorganiseras. ja, ingen hade väl väntat sig något annat i och för sig, fast ingen hade kanske riktigt trott att det skulle bli på det viset som det nu blev, och det känns lite oklart hur det kommer att påverka oss. fast jag personligen berörs sannolikt inte alls, och det är väl...bra, antar jag?

men i alla fall, det får rulla på. imorgon bjuder en leverantör på smörgåstårta till lunch. egentligen tycker jag inte att smörgåstårta är sådär supergott, det känns mest som att tugga i sig en förfärlig massa vitt bröd och majonnäs. men ändå står det liksom en aura av festlighet kring själva begreppet på något sätt. alla blir glada, och det behövs.

efter jobbet ska jag handla, städa och sen iväg och hålla kurs. idag är en sån där dag när jag gick hemifrån innan mr S vaknade, sen kommer jag hem och hinner åka igen innan han kommer hem, och när jag sen kommer hem nästa gång är det läggdags. igår pratade vi om det på jobbet, min kollega S sa att hon skulle tacka nej till en aktivitet en fredag på grund av att hon och några kompisar skulle göra en annan aktivitet på lördagen och hon inte ville lämna sin man ensam två kvällar i rad. och då var det inte ensam som i "ensam med småbarn" och med allt vad det innebär, utan bara ensam som i ensam hemma utan något sällskap. det som är så trevligt, tänker jag, (och lyckligtvis också mr S, vilket är tur med tanke på hur mycket jag är borta), men där är vi uppenbarligen olika. men visst, de där dagarna när det enda man säger till varandra är "god natt", de är ju kanske lite väl mycket åt andra hållet då. men om några veckor är hundkurserna slut och då blir det lugnare och mer hemmatid. hoppas jag.

nu: äta lunch.



Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.