en ledig dag till

.jag 2015-09-01 13:20 (inga kommentarer)
jag sitter här och våndas lite över min lediga dag. jag var visserligen uppe i ottan och körde med S-hunden till djursjukhuset, men det var bara ett blodprov som skulle tas och det tog längre tid att reda ut om vi hade fast eller rörlig självrisk på försäkringen än vad själva provtagningen gjorde, så vi var hemma igen vid halv tio på förmiddagen. men jag är trött, i natt var det världens åskväder och S-hunden var igång och ylade och skällde och var allmänt hysterisk så det var lite svårt att sova sig igenom det. och om man trodde att det skulle bli lite friskare av det så trodde man fel. jag tog en runda i skogen med valpen och minsting efter att jag kommit hem från djursjukhuset, men det var fortfarande så äckligt kvavt och klibbigt och fuktigt att ingen direkt njöt av den promenaden. det faktiskt är skönare att vara inomhus, därav våndan för jag tycker det känns lite som slöseri med en ledig dag att bara sitta inne och häcka. men jag står helt enkelt inte ut när det är som att vada fram genom våta yllefiltar. dessutom väntar jag på att veterinären ska ringa och berätta om provsvaren. jag är sämst i sverige på att "vänta på samtal", jag blir liksom nästan handlingsförlamad och kommer mig inte för att göra någonting vettigt under tiden för jag inbillar mig att jag inte ska höra telefonen om den inte ligger på bordet bredvid mig så att jag kan blåstirra på den mellan varven. så att nä, så värst avkopplande kan jag väl inte säga att den här ledigheten är.

igår hade jag min ena hundkurs i alla fall, och det kändes bra. det är jättestor spridning på både hundarnas och människornas kunskaper i det här gänget så det blir en utmaning att få ihop övningar som passar till hela gruppen.

men idag så blir det inte många knop gjorda, men jag ska försöka ta mig till brukshundklubben och träna med mina hundar i alla fall. jag råkade ju anmäla minsting till en lydnadstävling om några veckor, MINSTING liksom, hur tänkte jag där, han är ju en sån clown. men det ska bli kul ändå och vi är ett litet gäng från samma klubb som har anmält oss i samma klass och som ska peppa och stötta varandra så gott det går. men nu vill det till att jag brukar lite allvar med träningen också.

och trött och slö är jag som sagt, men jag vågar inte ens ta en powernap av rädsla för att inte kunna somna sen ikväll, för imorgon är det ju jobb igen som vanligt och då är det ju fördelaktigt att inte vara som en zombie. dessutom känns det som att jag har en liten förkylning på gång, det svider lite i halsen och det är kanske därför jag är trött också? ja, vi får väl se vad som händer. det är jättemånga i min omgivning som är förkylda precis så som det brukar vara såhär i skolstartstider, så det är väl kanske inte så konstigt. nä, men nu ska jag väl lägga mig på soffan med en bok så jag åtminstone har gjort NÅT vettigare än att dumsurfa och glo på telefonen som aldrig ringer.



Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.