pissed off

.jag 2015-07-01 08:53 (4 kommentarer)
men vad allting är jobbigt och besvärligt just nu och fan vad jag hatar pms, spänningshuvudvärken, ledvärken, irritationen och allt annat festligt som hör till.

och jag stör mig så orimligt mycket på A:s agerande igår. på mitt jobb finns det en ganska generell och fin anda att man ställer upp för varandra, man hjälper varandra när man kan och det är ett givande och tagande. nu ska jag väl inte säga att A aldrig har ställt upp för mig, det har hon väl, men å andra sidan så har väl jag ställt upp lika mycket för henne om inte mer. hon har fått vara ledig varenda gång hon har velat eller behövt, jag säger ingenting om hennes JÄVLA arbetstider som inte är de som vi mig veterligen har kommit överens om (och jag har funderat på hur jag ska förhålla mig till det, jag har ju inget formellt personalansvar och därför inget mandat att gå in och peta i såna grejer och först tänkte jag att JAG SKITER I DET, jag orkar inte, men nu lutar jag mer åt att ta upp det med chefen istället och lägga upp det som att det är "dåligt utnyttjade resurser", för det ÄR det, om hon kommer klockan sju fastän hon egentligen inte behövs förrän klockan åtta, och sen istället får jobba över i andra ändan för att hon inte hinner bli klar, då är det väl inte det bästa upplägget när man ska spara pengar? slut på världens längsta parentes), och i det skedet så tycker jag inte precis att jag står i någon skuld till henne och att hon då bara tar för givet att hon ska få vara ledig under min semester, att mitt privatliv inte är mer värt än att hon förutsätter att jag ska gå in och jobba för att hon ska få åka på någon jävla homepartyfest och att hon inte ens kan bemöda sig om att FRÅGA OM DET ÄR OKEJ, det retar mig något RENT FÖR JÄVLIGT. även utan pms.

och så hennes sätt, det här irriterande beskäftiga besserwisseraktiga. okej att hon har haft rollen som sin förenings jävla morsa i tiotusen år, men hon behöver väl fan inte behandla MIG som att jag var någon barnunge som behöver vägledning och direktiv och någon som talar om hur det ska vara. FÖR HELVETE. extra störigt när hon försöker uttala sig om jobbsaker hon inte har en jävla aning om och till och med påstår att hon "minns" saker som hände långt innan hon började här. VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ FOLK?


och igår ringde L och hade varit i en svacka och hans jävla terapeut har ju semester hela tiden så han får knappt någon hjälp alls, och jo, det har ju blivit bättre, men det betyder ju inte att det är BRA. och det är exakt lika jobbigt att höra hans jävla ältande, jag blir exakt lika irriterad, får anstränga mig exakt lika mycket för att lägga band på mig. efteråt ville jag bara rulla ihop mig till en liten boll och hyperventilera, men det gjorde jag inte.


ikväll ska jag vara biträdande tävlingsledare på en tävling och hela kvällen igår var vi på brukshundklubben och förberedde. och i natt drömde jag att dom hade infört ett helt nytt moment som jag inte hade koll på, och i det momentet skulle man säga till när det hade gått si och så mycket tid vid tre olika tillfällen, och det hade jag inte heller koll på och visste inte när jag skulle säga nåt och allting blev bara jobbigt och pannkaka. ja, man behöver väl inte vara freud för att räkna ut att det är kontrollmänniskans undermedvetna som talar här. kontrollmänniskan själv vaknade halv tre på grund av denna dröm och kunde inte somna om, så jag är ju inte direkt jätteladdad idag.

och så började dagen med att jag kom till jobbet och såg att grejer jag igår sagt ABSOLUT INTE fick förvaras utomhus på grund av fuktkänslighet lik förbannat förvarades utomhus, och grejer jag sagt ABSOLUT INTE fick stå kvar där och där fortfarande stod kvar där och där. jag blir så trött, vad är det med folk som gör att de inte bara kan SKÖTA SINA JÄVLA JOBB? och som grädde på moset fick jag en reklamation att hantera. jamen det här blir nog en jättebra dag ska ni se.

jag tror just nu mycket mer på att vräka ur sig irritation i lämpligt forum än kuratorns mjäkiga "tänk en positiv tanke för varje negativ så blir det balans". okej?

AnnA

Allt du skriver om vad gäller jobbet får jag såna igenkänningar att hjärtat nästan rusar. Blir irriterad av att bara läsa. Usch!
Och vräk av dig här, bättre ställe finns ju inte :)
Kuratorn menar säkert väl, men du behöver ju prata med någon som har lite mer "kött på benen" känns det som. Tyvärr kan jag nada om detta, så kan inte tipsa dig om nåt.

2015-07-01 09:39:34

Tinto?

Tycker det där med "en positiv tanke" etc verkar lite... Patentlösning. Du kan inte ändra på nån annan, men du kan ändra hur du interagerar. Vad du säger. Känsligt när det gäller L förstås, där är det nog bäst med silkesvantar. Men A? Frågar du nånsin hur hon menar? Tvinga henne att omformulera. Missförstå på flit "menar du..." Det är svårt att vara konkret när man inte är där - och jag skriver från plattan med pekfingervals dessutom. Men jag menar att du ska tänka igenom i förväg så det inte förlöper på samma sätt varje gång.

2015-07-01 15:50:18

.jag

@Tinto: jag har försökt flera infallsvinklar med A. låtsats inte fatta - funkar inte. väntat ut henne - funkar inte heller. frågat vad hon menat - funkar inte heller, i alla fallen blir hon stressad och irriterad och snäsig. har även provat att säga rakt ut till henne "det blir mycket lättare för mig att förstå vad du menar om du säger vad det handlar om istället för att bara säga "den där" eller "det" och förutsätta att jag vet vad du tänker på - funkar inte heller, antingen låtsas hon inte fatta vad jag menade eller så fattar hon verkligen inte. obs, hon är ju kanske inte jordens smartaste heller. men jag tycker att jag har varit mot henne som jag är mot alla andra på jobbet, dvs vänligt neutral, tydlig och lugn (även om jag spyr galla över det här), och det funkar ju med de flesta andra så att man i alla fall kan ha en hyfsad jobbrelation. men hennes och min personkemi är uppenbarligen inte riktigt kompatibla. :-/

2015-07-02 06:37:25

Tinto?

Då kan jag inte komma på nåt mer... Inte som
är lagligt i alla fall...
Så klart du försökt med allt, du är ju inte dum. Men ibland kan man ju bli så frustrerad att det slår slint. A verkar vara en riktigt svår nöt.

2015-07-03 19:42:23


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.