på mållinjen fast ändå inte

.jag 2015-06-24 07:42 (2 kommentarer)
jaha, igår ringde dom från det där jobbet jag var på intervju för och sa att dom valt att gå vidare med mig och en till som dom bedömt skulle passa som handen i handsken för det jobbet. MEN hen som har tjänsten nu och som skulle sluta skulle av olika skäl inte det längre, så då fanns det plötsligt ingen ledig tjänst. så det var ju lite snopet. fast på ett sätt skönt att slippa fatta beslut, och jag hade ju ändå nästan bestämt mig för att tacka nej på grund av lönen, så nu slapp jag ju i alla fall det (och att sedan eventuellt ångra mig). och rätt smickrande och lite ego-boostande att ändå ha varit en av två kvar av ändå rätt så många sökande.

när mina föräldrar flyttade fick jag en nästan komplett arabia-servis som min mamma samlade på innan hon gifte sig och som aldrig har använts utan har stått och samlat damm i ett vitrinskåp i mitt föräldrahem i 50 år. jag gillar arabia i allmänhet och tycker den här är rätt fin, om än inte den allra finaste, men det kan väl vara kul att ha lite finporslin i alla fall tänkte jag. men ska jag vara ärlig så tar den upp väldigt mycket plats och vi kommer aldrig att vara så många personer som dricker te och kaffe hemma hos oss och jag är rätt trött på att nästan behöva pussla för att få plats med vardagsmuggarna varje gång man tömmer diskmaskinen, så igår rensade vi lite. två tredjedelar av arabiaservisen packades ner igen och fick hamna i förrådet, några kantstötta koppar åkte i soptunnan och några som vi aldrig använder hamnade i högen med grejer som ska till loppis. skönt att få lite ordning, det går fan inte att skapa ordning när det är för mycket grejer inblandade. nu tänker jag att jag ska bestämma en dag och åka och lämna alla utrensade grejer också, så att de inte bara blir stående i en hörna.

och så dagens gnäll över A. igår när vi satt och åt lunch så pratade vi om när vi skulle ha semester och hur långt det var kvar innan man skulle gå på semester och sånt, och X frågade mig när jag skulle ha, och frågade sedan A om hon skulle ha någon semester (det är ju liksom inte självklart när man är säsongsanställd och bara jobbar knappt halva året) och A svarade att hon skulle väl ha en vecka när jag kom tillbaka. "ska du bara en vecka?", frågade X sådär som man gör, och A bara: "JA, JAG FÅR INTE TA MER, JAG HAR BARA FJORTON DAGAR" helt aggressivt som om det vore någon annans fel, och X bara backade, höjde armarna i försvarsställning och "ja ja, jag frågade bara". så det känns ju som att det inte är bara som att jag går och retar upp mig och hittar fel, helt normalt är väl hennes sätt ändå inte?

nä, men i övrigt rullar det väl på. på lördag fyller L år och vi ska träffas och ta en fika, annars är det inga planer. om det hade varit uppehåll någon dag så hade man kanske kunnat klippa gräset. jag var hos systembolagsombudet i byn igår och beställde gott vin och jag hoppas att vi kan grilla lite.




Jazzie

Det där med finservis. Jag var också på väg att börja samla på en. Det var ju liksom lite så man skulle göra. Jag hade bara lite svårt att bestämma vilken jag ville ha. Men idag är jag så glad att jag inte har någon. Den tar plats. Används sällan eller aldrig. Jag lägger hellre platsen och pengarna på en vardagsservis som används och när den är alltför kantstött kan man köpa sig en ny.

2015-06-24 09:24:10

.jag

@Jazzie håller med! bättre att ha en fin vardagsservis istället så att man kan äta fint varje dag istället för en gång om året, har jag alltid resonerat. även om jag nu har uppgraderat mig med en tredjedels finservis, vilket gott och väl räcker till :)

2015-06-24 10:32:40


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.