inför midsommar

.jag 2015-06-18 20:53 (1 kommentar)
nu är det helg. långhelg, eller åtminstone tre dagars ledigt. det känns välbehövligt, som vanligt. även om jag nog aldrig har jobbat så lite övertid i år så är jag ändå sliten. det här senaste halvåret har tärt på mig så att jag är helt löjligt trött. L, N, situationen på jobbet, mr S som vantrivs på sitt jobb och mår dåligt för att han aldrig kommer därifrån. inga energikickar precis.

men nu i alla fall: ledigt. och vi har inget planerat. mr S ville bjuda hit sin lama kompis men det visade sig att han redan var bortbjuden och kunde inte komma. ett par andra vänner till mr S som brukar ha en stor fest inte så långt härifrån varje midsommar, de ska skiljas och har ingen fest i år. så vi ska väl bara vara hemma, promenera med hundarna, läsa böcker, laga god mat, dricka lite vin och kolla på film, typ. ett perfekt midsommarfirande enligt mig. jag är alltid så osäker på hur man gör på midsommar, jag kan inte minnas att vi gjorde något speciellt när jag var barn, vi bjöd aldrig hem någon, vi åkte aldrig och hälsade på någon heller och vi var definitivt inte och dansade kring någon midsommarstång. och jag har aldrig gjort något speciellt med mina barn heller eftersom jag aldrig riktigt fattat VAD man ska göra. förr, när jag bodde ensam med barnen, brukade jag köpa tre pocketböcker dagen innan midsommarafton och sedan sträckläsa mig igenom helgens lediga stunder. det låter kanske lite patetiskt, och det var det kanske också men jag minns det som rätt skönt. och när jag hör folk på jobbet som pratar som om jordens undergång var nära förestående bara för att det ska regna hela midsommarhelgen så känns det även rätt skönt att inte ha några pretentioner på midsommarfirandet överhuvudtaget.

nu ligger jag i sängen med valpen och minsting, ska slötitta på öppna arkivet och sen läsa lite. och sen hoppas jag bara på en lång lugn ledig helg utan ångest och katastrofer, varken egna och andras. glad midsommar dårå.

AnnA

Det låter som en skön midsommar, precis i min smak! Och eftersom det ska regna, så är det bara att bulla upp med fika och böcker :) Glad midsommar på dig med!

2015-06-18 22:37:32


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.