rör det på sig?

.jag 2015-06-09 20:09 (4 kommentarer)
jamen så ringde dom från det där ena jobbet jag har sökt och ville träffa mig för en INTERVJU. pä måndag. i TVÅ timmar. jag har ju verkligen inte varit på många intervjuer. på mitt första jobb blev jag anställd på telefon, så det är väl bara mitt nuvarande då. och det var väl inte heller någon intervju i ordets rätta bemärkelse, jag fick berätta lite om mig själv och de berättade lite om företaget och vad jobbet gick ut på. jag har aldrig gjort något personlighetstest eller fått beskriva vilka mina bra respektive dåliga sidor är eller hur jag skulle gjort i någon konstruerad situation eller vad folk nu har för sig på anställningsintervjuer. så det ska väl bli spännande.

lönen var ju däremot ingen direkt höjdare om man säger. så får jag jobbet så blir det ännu en sak att ta ställning till. lite hade jag räknat med att få gå ner, men kanske inte 25-30 %. fast ett år hade det väl funkat.

och så kom mr S hem och hade varit på någon information om någon slags KY-utbildningar, som i första hand riktade sig till arbetslösa men om det blev platser över kunde de tydligen även ta in andra, så då skulle han söka. och OM han kommer in, vilket kanske inte är så troligt med tanke på att det finns en hel massa arbetslösa, men OM, så blir det till hösten. ja, då kanske det inte är så superlägligt att en går ner en massa i lön och en ska leva pä csn. vi hade ju klarat oss, för vi bor billigt, lever billigt och har en buffert att ta av ifall det skulle bli kris. så visst hade det funkat, men efter en massa år av sparande och gnetande så uppskattar jag verkligen att inte behöva vända på varje krona hela tiden och få panik om man får restskatt eller bilen går sönder eller det kommer någon annan oförutsedd utgift.
jaja. det ska ju ändå till en sabla massa om och men innan det ens eventuellt blir aktuellt att fatta beslut, ville mest bara samla ihop tankarna lite.

och nu ringde L och där gick väl luften ur mig litegrann och nu fryser jag och har ont i halsen och ska gä och lägga mig istället tror jag.

AnnA

Gah, det är så svårt det där. Ska man ta ett jobb bara för att få ett liksom? Eller skall man våga vänta och hoppas att rätt jobb med rätt lön dyker upp, innan man gått i konkurs själv? Vi brottas dagligen nu, med dessa frågorna och det är skitjobbigt rent ut sagt.

2015-06-10 08:15:17

AnnA

Och tummar för sjutton gubbar! På måndag :)

2015-06-10 08:15:46

Lisasan

Lycka till och tumhåll för att jobb med bättre lön dyker upp å det snaraste!

2015-06-10 11:40:28

sodanismo

lycka till! alltid bra med intervjuträning, oavsett vad det leder till.

2015-06-11 12:45:14


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.