goes too slow

.jag 2015-06-03 09:05 (inga kommentarer)
ska jag börja med att skriva att jag är trött, för omväxlings skull? det är jag i alla fall, plus att det känns som att jag har en förkylning på gång, lite rivigt i halsen, lite täppt i näsan. det är visst något som går nu, för det är flera stycken på jobbet som varit hemma med feber, jag hoppas jag slipper.

jag jobbade som ett as i måndags och igår och idag ser det inte ut att vara någon förändring i sikte. visst märks det att A inte är här, fast jag tycker ändå det är skönt att hon inte är det. visst är det jobbigt med berg av jobb som tornar upp sig så fort man vänder ryggen till, men det är samtidigt sånt som liksom bara är att plöja sig igenom och sen har man gjort det. inte som ett par av mina diffusa projekt som hela tiden liksom glider undan precis när man tror att man har fått grepp om vad som är kvar att göra, och så dyker det upp ny information som måste tas i beaktande och så ändras plötsligt förutsättningarna litegrann. och min kollega, som jag driver ett av projekten tillsammans med, han är helt enkelt VÄRDELÖS på detta. eftersom jag tycker väldigt bra om honom som person är det lite jobbigt att inse att han faktiskt sköter sitt jobb väldigt dåligt. han är liksom inte självgående för fem öre, man måste peka med hela handen och berätta vad som ska göras och vara extremt tydlig och dessutom inte lita på när han säger att han ska fixa det, för det är mer regel än undantag att han glömmer vad han lovat göra.
förra veckan när vi jobbade med vårt gemensamma projekt så kom vi till en punkt när vi inte kom längre och då bestämde vi att jag skulle kontakta en myndighet och han skulle kontakta en leverantör och utifrån informationen vi fick fram därifrån skulle vi lägga upp det fortsatta jobbet. imorgon ska vi ha avstämningsmöte med chefen och igår frågade jag honom lite i förbigående om han hade kontaktat leverantören och han såg ut som ett frågetecken. så det hade han inte, och när jag påminde honom att han skulle göra det så kom han inte ens ihåg vad det var han skulle fråga om. och sånt tycker jag är rätt pinsamt när man sitter och ska rapportera även om det är han som fallerar och inte jag, jag har gjort mina bitar men samtidigt är det ju vårt gemensamma projekt och jag är en duktig flicka och vill helst ha alla rätt. och jag minns precis varför jag hatar grupparbeten och känner att jag nog inte direkt är någon lagspelare.

igår kväll var jag helt orimligt trött, så jag satt mest i en fåtölj. började läsa boken "sluta älta och grubbla", men hittills tyckte jag inte den direkt talar till mig, den verkar mer rikta sig mot såna som har svårt för att bestämma sig och ältandet kring det, inte när man som jag mest irriterar mig på saker som hänt och hur jag agerade och hur jag med facit i hand tycker att jag kanske borde ha agerat istället. men det kommer kanske senare i boken.

sen gjorde jag lite kursplanering inför hösten, jag tyckte det fattades en bit i vårt kursutbud och frågade om jag inte kunde få hålla en sån kurs och det fick jag, plus att jag ska hålla en vanlig. så det ska bli riktigt kul och utmanande.

sen skrev jag ett personligt brev till det där jobbet jag ska söka. i min fantasi så får jag förstås jobbet, som ju bara är ett vikariat på 12 månader, så jag får dessutom tjänstledigt från mitt nuvarande jobb och slipper riskera någonting, och efter ett år så tycker både jag och min potentiella nya arbetsgivare att det här var det bästa som har hänt och jag blir erbjuden ett fast jobb och kan säga upp mig från det här. hahaha, as if. mer troligt är väl det motsatta. typ: får inte jobbet, eller: får jobbet men får inte tjänstledigt, eller: får jobbet och säger upp mig från det nuvarande och efter 12 månader så är jag arbetslös, alternativt: får jobbet, säger upp mig och det nya jobbet visar sig vara en riktig mardröm. ett annat sånt där drömscenario är att jag får jobbet, jobbar 12 månader, blir inte erbjuden fortsatt anställning men då har det på något mystiskt sätt "ordnat upp sig" på mitt nuvarande jobb. det tror jag inte heller kommer att hända. men man kan ju få fantisera lite i alla fall, det skadar ju inte precis någon, och jag är liksom inte så naiv att jag går och målar upp drömscenarion och sen blir jättebesviken när verkligheten kommer och delar ut ännu en käftsmäll. jag kör mer på att försöka att inte ha några förväntningar alls och sen bli glatt överraskad när det inte går åt skogen.
man kan liksom inte bara gå omkring och tänka att allting ska gå åt helvete jämt bara för att man "inte ska ta ut någonting i förskott".

"fan vad skönt att inte A är här", utbrast min kollega M för en stund sen. jag sa att ja, faktiskt, det tycker jag också, och så började vi resonera kring vad det är som vi hakar upp oss på, för hon är ju punktlig och jobbar bra och sådär. M sa att det är för att hon har en negativ aura som utstrålar bitterhet, och det är väl en förklaring så god som någon annan. och efter att ha gått och städat efter henne nu så vete fan om det där "jobbar bra" stämmer. okej, hon sitter liksom inte och latar sig, men samtidigt är hon inte speciellt effektiv. plus att hon faktiskt är ganska slarvig. jag fattar inte, om man kommer till en arbetsbänk som fan i mig är SPOTLESS, som den är när jag har varit där, hur kan man bara lämna den helt nerstänkt och dessutom låta olika vätskor torka in så att man, jag alltså för hon är uppenbarligen inte känslig för sånt, får stå i evigheter och skrapa bort dom med kniv och spackelspade, när det hade tagit max tio sekunder att få bort det innan det hade torkat. "du får väl ta upp det med henne", tyckte M när jag beklagade mig lite, och visst, det kan jag ju, men hon är ju så jävla känslig för kritik och går i försvarsposition på nolltid, så skulle jag säga åt henne att städa bättre efter sig så hade hon förmodligen uppvisat en kränkthet som inte var av denna världen och frågan är om det är värt det. ja, jag vet att jag är vuxen och borde kunna ta den diskussionen även om det är jobbigt, men jag ooooooorkar inte.

nä, men annars längtar jag mest efter att det ska bli helg. och lite fint väder så man kan sitta ute och läsa böcker och grilla och dricka vin och sånt.

Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.