river flowing

.jag 2015-05-26 17:01 (1 kommentar)
det där med att vara ledig på måndagar är ju ingen dum grej. ofta tycker jag att måndagar är rätt okej, lite nystart sådär, men tisdagar är rena botten. och idag var det ju tisdag men kändes som måndag, helt okej, lite nystart sådär då.

jag sov dock inget vidare i natt, så tröttheten när jag åkte till jobbet och hem åtta timmar senare var och är massiv. inte blir det väl bättre av att jag har lågkaloridag idag heller. och att den festligaste händelsen idag var "betala räkningar". fast det har jag gjort nu och det var sjukt lite pengar som skulle ut, vilket gör mig nöjd, som om det där när det blir jättemycket pengar kvar på räkningskontot är någon slags personlig seger och inte bara att det slumpat sig så att det inte var några stora räkningar den här månaden. kvar att göra är nu "gå igenom kvitton". vi sparar nämligen alla kvitton när vi handlar mat och grejer som är gemensamma, och så lägger vi dom i varsin burk och en gång i månaden går vi igenom vem som betalt mest av gemensamma grejer, och den som betalt minst sätter då över halva mellanskillnaden till den som betalt mest. det kan ju tyckas snålt och gnetigt att sitta och räkna kvitton hit och dit, men vi kommer inte på något rättvisare system. vi har varit inne på att skaffa ett gemensamt typ matkonto där man sätter in pengar, men då måste man väl hålla koll på att det verkligen finns pengar den dagen man ska handla, och det orkar inte vi. vi orkar inte heller gå igenom kvittona en gång i månaden som jag nyss så käckt skrev, utan det blir snarare en gång i kvartalet. eller som nu, när någons kvittoburk är full.

så det ska göras, och sen har jag ju kartongen med grejer från mina föräldrar som ska gås igenom och som hänger lite som ett ok över mig just nu, jag känner mig lite skör och genomskinlig och försöker hitta en orsak utan att direkt kunna sätta fingret på den. L har inte ringt idag, inte än i alla fall. på jobbet har det väl varit som vanligt och hemma är det bra. det är väl kanske det där ofrivilliga grävandet i mig själv som ligger och skaver. eller jag vet inte. men det är väl lika bra att ta itu med det med en gång så är det över sen.



AnnA

Vi har gemensamt Icakort, där vi handlar maten. Och det gemensamma till hus och barn (läs presenter) köper vi och tar pengar från huskontot. Fungerar hyfsat smidigt för oss.

2015-05-27 09:37:20


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.