helgen

.jag 2015-05-10 14:27 (2 kommentarer)
i morse när jag vaknade var min plan: gå upp, äta frukost, sätta deg på jäsning, långpromenad med hundarna, flytta över degen till brödformarna och medan de jäser en gång till så åker jag till plantskolan och köper tomatplantor och sen hem och baka färdigt bröden och sen fixa lite i växthuset och kanske i trädgården.

av detta har allting blivit gjort utom den delen som börjar med fixa lite i växthuset. för när jag kom hem från plantskolan så var jag trött och hungrig. fikade med mr S och sen ringde L och sen var jag om möjligt ännu tröttare. så jag tänker att det får väl vara så nu då. tomatplantorna dör inte av att stå i sina krukor en eller ett par dagar till. strax ska jag lägga ifrån mig datorn, tända i kaminen, koka lite te och läsa. vila.

igår var jag på viltspårträning och det gick bra. jag är så nöjd med det här kursupplägget där man kommer till färdiglagda spår som är precis anpassade efter ens hund och vad den behöver träna på. inte som när jag tränar med rasklubben och vi lägger spår åt varandra och det är rena rama lotteriet och det gör mig sur när jag själv anstränger mig och lägger ner en massa möda på att få till långa och bra spår och sen får man själv ett halvdant spår på 150 meter. tyvärr har den här organisationen bara kurser på våren, en droppe i havet för den som vill spåra jämtjämtjämt, men jag är i alla fall nöjd att jag kom med i år. och båda hundarna var så duktiga. valpen fick ett jättesvårt spår som nästan enbart var på extremt torr sandmark, men han redde ut det bra, jag klantade mig en gång och en gång växlade han över på något annat. minstings spår var väl snäppet enklare, men ändå snäppet svårare än ett vanligt provspår, och han spårade som en liten klocka, gick in i rutan, doppade ner nosen i starten och sen var det bara att haka på, genom tallskog och lingonris och in i bokskog och solen sken och fåglarna kvittrade och det var som en behaglig promenad, han skötte allting och det var bara för mig att hänga med. sån härlig känsla!

ja, annars är det väl lite upp och ner. jobbigt med L, det har varit bakslag men också ett par små framsteg, och att han kan släppa bakslagen och inte gräva ner sig i ett jag-är-en-dålig-människa-tankar. det värsta är väl att hans terapeut ska ha semester nu i två veckor nu och då känns det som att vad som helst kan hända.

N och D:s hus är förhoppningsvis sålt, det ska besiktigas på tisdag och papper ska skrivas den 18. hoppas verkligen att inget oförutsett inträffar här nu, men jag tänker att huset är ju byggt 2010, så himla mycket kan det väl ändå inte förfalla på fem år? nu är det tufft i alla fall, för D har flyttat till lägenhet och nu har de båda dubbla boendekostnader. jag fick swish:a över några tusen till N, såna grejer känns ju extremt lätta att hjälpa till med, inte som att hjälpa L.

och jo, jag sökte ju det där jobbet i grannbyn. berättade det för min kollega M och ojade mig lite över att det i tjänsten ingick personalansvar, det har jag ju aldrig haft något formellt, men M sa att "det är väl bara att kolla på dom som har personalansvar här, dom gör ju ingenting alls, så hur svårt kan det vara liksom?". och det har han kanske rätt i. mitt jobbsjälvförtroende är väl kanske inte på topp just nu.

imorgon ska jag till kiropraktorn och få nålar i ryggen för femtioelfte gången. jag jobbar bara måndag, tisdag och halva onsdagen denna veckan, så det ska bli skönt. "tyvärr" är det ju rasklubbsutställning på söndag, jag är rätt
less på min rasklubb just nu. min tanke med att engagera mig i den var att kunna utveckla vissa delar av verksamheten, men eftersom det ändå är mer eller mindre uttalade krav på att man även måste hjälpa till på alla andra aktiviteter så blir utvecklingen av det nya i mån av tid och ork, det vill säga rätt så nedprioriterat, och det var faktiskt inte min tanke. men jag ska göra något åt det där på något sätt.

ja men i övrigt har jag pms och är väl lite sådär lagom irriterad och utöver det konstant sötsugen. en härlig känsla. NOT. men det är som vanligt bara att bita ihop.

ikapiika

Jag hoppas du tar upp allt det ledande du gör ideellt i din ansökan. Lycka till !!

2015-05-11 10:01:53

.jag

absolut! @ikapiika, bara att hoppas att den som sållar ansökningar hos en potentiell arbetsgivare också är föreningsmänniska :)

2015-05-11 20:42:15


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.