frågetecken

.jag 2015-04-20 19:18 (1 kommentar)
jaha, idag har jag träffat kommunens pratmänniskor, två stycken, som konstaterade att jag var stressad och att många krävde mycket av mig utan att ge någonting tillbaka. what else is new, men nu ska vi väl prata oss fram till ett sätt att förhålla mig till detta. det blir nog bra, fast nu är jag trött. det är jobbigt att vränga ut och in på sig själv, och samtidigt gör jag ju inte det heller. jag har spärrar. jag håller tillbaks, är behärskad, vill leverera även här.

så frågade pratmänniskan om det fanns någonting som jag kände att jag gjorde bra eller kände mig nöjd med och det enda jag kunde komma på var att det varje söndagskväll står tio färdiga matlådor i kylskåpet, att jag och mr S aldrig någonsin behöver bekymra oss om vad vi ska äta till lunch när vi jobbar och att det får mig att känna mig välorganiserad, duktig och ekonomisk. fyfan vilken sorglig människa som inte kan komma på mer än så, men så är ju livet just nu. obeständigt och vacklande, men matlådorna står där och de är lagade av mig och maten är både god och nyttig. och DE SKÄNKER RO, sa pratmänniskan, en grej mindre att bekymra sig om i vardagen. så det var mer symbolik i matlådorna än man först hade kunnat tro.


sen pratade jag och min kollega S om vår chef. att han kanske inte är så himla bra egentligen. "när fick du feedback för någonting du gjorde senast", frågade S, och jag sa ärligt att jag inte visste. jo, han tackat för "ett väl genomfört arrangemang" när vi hade vår kickoff, men det var ju inte precis feedback. så NJA. jättenöjd ska man nog inte vara. och sen dök det väl fan i mig upp ett jävla JOBB på platsbanken. ett jobb som på pappret lät lite som det jag har nu, fast i en annan bransch, och jag tror fan i mig jag ska söka det och känner IIIIH. för jag har ju knappt sökt några jobb alls faktiskt. mitt första jobb fick jag när jag var arton, då blev jag anställd per telefon efter att ha svarat på 1. om jag var över arton och 2. kunde jobba hela sommaren. SEN VAR MAN ANSTÄLLD, det var tider det, och "hela sommaren" blev sen nästan tio år, sen pluggade jag några år och sen sökte och fick jag mitt nuvarande jobb som jag nu har haft sedan 2001. det är ju inte mycket att hänga i ett cv direkt, men så är det ju. men i alla fall. nu tror jag inte direkt att jag kommer att FÅ det här jobbet, för för det första så sökte de någon med en helt annan utbildning "eller motsvarande kunskaper", och "motsvarande kunskaper" är väl kanske en tolkningsfråga vad det innebär. och sen är jag väl inte hundraprocentigt övertygad om att jag faktiskt vill ha det heller. jag gillar ju inte förändringar! jag gillar att veta precis vad som kommer att hända, vara den som kan allt, hittar allt, har en historik liksom. får väl försöka göra lite plus och minus:

fördelar med potentiellt nytt jobb:

* ägs av en internationell koncern vars ekonomi gissningsvis är avsevärt mer stabil än den koncern som äger mitt nuvarande jobb. helvete, en KORVKIOSK har mer stabil ekonomi än de som äger mitt nuvarande jobb. vad som helst borde vara en bättre arbetsgivare än det sketna sätt på vilket min nuvarande hanterar sin personal, kan man ju tycka.

* jag är 46, snart 47, ska man sadla om och byta bransch så får det nog ske ganska snart. jag har ändå 20 år kvar på arbetsmarknaden, men en potentiell arbetsgivare tänker kanske inte i dom banorna.

* detta jobbet ligger på rätt sida om stan, vilket skulle spara mig både restid och pengar. det skulle till och med funka att åka buss tror jag.

* man kanske kan få mer uppskattning för det man gör?

nackdelar med potentiellt nytt jobb:

* provanställning i 6 månader, om jag sen inte får det känns det ju synnerligen B att ha sagt upp sig från ett fast jobb.

* anställning är tänkt att påbörjas "sommaren 2015", vilket lär innebära: ingen semester förrän sommaren 2016. pallar jag?

* det är också en säsongsbetonad bransch med allt vad det innebär av perioder av övertid och mastodontarbete.


fördelar med mitt nuvarande jobb:

* det är väldigt fritt, jag har exakt de arbetstider jag vill ha (inom ramen för 40-timmarsveckan då), det är aldrig problem med att gå tidigare eller ta ledigt för ärenden så länge man gör det man ska. så är det kanske inte överallt?

* jag har superbra kollegor (och vissa idioter också förvisso men så är det väl överallt) och vi har för det mesta väldigt roligt, till och med nu när det är kaos och kris och helvete.

* en okej lön, jag har ingen aning om vad man egentligen "ska" tjäna för den här typen av jobb, men jag har fått för mig att den "nya" branschen ligger ganska lågt. och visst har jag utrymme att gå ner i lön, men frågan är hur mycket och för vad?

* jag kan allt, jag har jobbat mig upp till en viss status och position i mitt företag och känner väl sådär för att börja om med att klättra i en hierarki.

* lätt att ta ledigt längre perioder under icke-säsong.

nackdelar med mitt nuvarande jobb:

* den dåliga ekonomin, att det inte känns som att det finns någon direkt framtid.

* sparsamt med uppskattning för det man gör.

* dålig ledning. nu menar jag inte främst min närmaste chef utan högre upp där det är URUSEL ledning.

* svårt att ta ledigt under säsongen utan att jobbet samlas på hög och man får jobba ihjäl sig efteråt.




ja, ni hör ju själva. trygghetsnarkomanen som vet vad hon har man inte vad hon får. S peppade mig och sa att allt det där som jag har kan jag få hos en ny arbetsgivare också, och så är det kanske. jag har ju liksom bara haft ett jobb innan och det var ju mer som ett fängelse än ett jobb, så jag kanske övervärderar det här med "frihet".
men imorgon skickar jag in ansökan i alla fall, sen kommer det väl ett "tack för visat intresse, tjänsten är tillsatt av annan sökande" och så är det problemet ur världen.

men allvarligt. kanske skulle man på allvar börja se sig om efter något annat. jag har hela tiden känt lojalitet mot "mitt" företag, och att om man bara härdar ut och gnetar på så kommer det väl att vänta och gå mot ljusare tider NÅGON GÅNG. men frågan är hur länge man orkar vackla omkring på det här sjunkande skeppet. kanske är det dags att börja fundera på att hoppa nu?

ja. det är väl lite så jag tänker ikväll. men nu ska jag poppa popcorn och läsa lite, stänga av hjärnan en stund.

AnnA

SÖK!! Du kan alltid säga tack, men nej tack, om du skulle bli erbjuden tjänsten.
Haha, jag nagelfar företagen på allabolag och diverse siter för att ta reda på deras ekonomi. Skadad av föregående anställning..va, jag?!

2015-04-21 08:02:44


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.