söndag

.jag 2015-03-29 14:21 (inga kommentarer)
ja, här sitter jag och glor ut genom fönstret och vill inte direkt ta mig för någonting, så jag gör väl en god vs dålig-lista istället:

DÅLIGT:
* L ringde igår och var hysterisk, på riktigt hysterisk och nästan inte kontaktbar emellanåt. nu har han ju börjat med antidepressiva och han har börjat terapi, jag hoppas verkligen att det bara är en sån där jobbigare-i-början-men-blir-bättre-sen-fas, för annars vet jag inte riktigt vad jag ska ta mig till. på plussidan dock att jag lyckades prata honom ur det tillståndet. visserligen på bekostnad av att jag själv blev helt urlakad och fick ont i magen och fick gå och lägga mig istället för att sitta uppe och titta på film och dricka vin med mr S som planen var innan telefonen ringde, men man kan ju inte få allt här i livet.
* betalade räkningar och glömde en. ja, jag kom ju på det precis när jag hade loggat ut från internetbanken. jag får ångest av att glömma och känner mig ännu mer hyperstressad av att veta att nu är jag en sån som glömmer, jag som alltid haft sån koll.
* ont i magen. ja, var det inte bara en tidsfråga innan en liten magkatarr skulle komma på besök?
* det går trögt med försäljningen av N:s och D:s hus, som har legat på hemnet i några veckor, det har varit två visningar, ingen verkar vara speciellt intresserad? fattar ingenting, huset är i princip nybyggt, välskött, lättskött, ligger i ett s k attraktivt område, priset är ju i och för sig därefter men inget överpris om man ser till vad husen kostar däromkring, jag trodde det skulle gå på en kafferast att få det sålt, det är ju inte som att de försöker sälja ett ruckel, "fynd för den händige" till överpris. nu bor ju D i huset och står för kostnaderna, men den 1/5 flyttar han till lägenhet och då börjar det kosta även för N eftersom hon fortfarande äger halva, 4000 extra i månaden när man lever på studielån känns det ju rätt övermäktigt, så jag hoppas att folks sug efter att köpa hus ökar när det blir vår på riktigt så att de blir av med det.
* jag är lite stressad över en aktivitet i rasklubben i påsk som det inte går att backa ur med äran i behåll. jag är verkligen inte speciellt sugen på att stiga upp i svinottan och vara i skogen en hel dag även om jag VET att det brukar bli kul när jag väl kommer dit.
* min mamma ringde igår kväll. klockan sju en lördagskväll tyckte hon att hon bara skulle ringa och kolla hur läget var, och när jag sa att vi precis skulle sätta oss och äta så kunde hon inte riktigt ta det utan var tvungen att köra lite passiv aggressivitet kring att hon inte kände att jag var välkomnande när hon ringde. och sen ville hon hemskt gärna att vi skulle komma och hälsa på, helst så fort som möjligt. STRESSEN KRING DET? enorm. på plussidan: behöver dock inte åka till mitt föräldrahem eftersom det inte är mitt föräldrahem längre, någon annan ska bo där nu och jag och mina föräldrar ska liksom träffas på neutral mark. ändå: jag vill verkligen inte. speciellt inte som det inte går att prata med min mamma om barn som inte mår bra, hon har sagt rakt ut till min syrra när hennes äldste son hade problem att JAG VILL INTE VETA NÅGONTING OM DET DÄR FÖR JAG MÅR INTE BRA AV DET. så då måste man spela teater och låtsas som att allting är bra för att inte ens mamma ska må dåligt. jamen OKEJ?

BRA:
* igår började min hundkurs, alltså den jag håller i, och det gick BRA. det verkar vara en trevlig grupp och det var roligt att hålla kurs, jag kände att jag fick energi och blev på gott humör av den. which I need.
* jag har haft sms-konversation med N idag, på hennes initiativ, och hon verkar inte vara sur längre utan hon sms:ade på ungefär som hon brukar. lite tankar, lite infall, lite skärmdumpar, små glimtar ur hennes liv sådär. det är fint.
* jag jobbar bara 3½ dag den här veckan, sen är det påsk och ledigt i 4½ dag. och chefen ska ha semester hela veckan, inte så att det per automatik betyder att det blir lugnt och skönt, men det lär i alla fall inte dimpa ner några oplanerade extraprojekt.


ja, det var väl allt jag kunde komma på just nu. i påsk ska vi, förutom ovan nämnda aktivitet med rasklubben, även passa barnbarnen med övernattning en dag/natt, och sen pratade mr S om någon fest som han eller vi tydligen var bjudna på, men den får han absolut gå på själv, jag kan inte föreställa mig något mindre lockande än att åka hem till någon som jag bara känner helt flyktigt och frottera mig med folk jag inte känner och inte har den ringaste lust att lära känna heller. sen var det tydligen någon av mr S' bekanta från hans gamla stad som skulle ha vägarna förbi här, så jag vet väl inte hur pass mycket lugn och ro den här påsken egentligen kommer att innehålla. men jag har styrt upp rasklubbsgrejen med att sätta en tid när jag senast måste åka därifrån (annars kan det dra ut på tiden hur länge som helst), jag har tackat nej till fest, jag har sagt till mr S att om hans vänner kommer förbi så får han rådda med det själv. det blir nog bra. nu ska jag elda i kaminen och läsa stephen king.

Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.